Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Leštění laku

Od: radim2* odpovědí: 4 změna:

Prosím o radu,je pravdou,že autolak se dá přeleštit naftou?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

xifi*
hodnocení

1x

toto jsme praktikovali na vojně na uložené aut.technice-vypadalo to jak nové/až moc ale muselo se to hodně pak suchymi hadry vytřít/ to byla ale jiná doba- určitě bych to nedělal dnes-takový lakýrník ,kdyby to měl stříkat/oprava/ by byl na mrtvici-mastné až na plech i dál...hm,některé leštěnky jsou též pěkné svinstvo-takže co se týče mne neeeeeee...

kjanik112*
hodnocení

1x

Souhlas s předešlým-a po čase lak zešedl a bylo to ještě horší.V letech 60. a 70.tých se leštily auta pastou-voskem- na parkety.Dalo velkou fušku to rozleštit, ale dost dlouho to vydrželo a voda se na tom sbalovala do kuliček a stékala.Ale jestli dnešní pasta je stejného složení,to nevím.Chtělo by to vyzkoušet na malé ploše.

peca136r

naftou těžko něco vyleštíš naximalně auto celé zamastíš a umatlané auto není vyleštěné auto připadá mi to jako co je mokré to je čisté uplně stejný efekt prostě k ničemu. Jestli chceš oživit lak na pár dnů kup si tempo idealní řešení pro barvy s přímým leskem ale klido i pro barvy pod lakem.

ar*
hodnocení

1x

Tak jak již předemnou všichni řekli , Nafta je dobrá do nádrže ne na leštění. Je potřeba tyky rozlišovat jestli jde o nakonzervování laku a nebo o oživení "vyšusované"a zoxidované barvy (laku). Pokud jde o nakonzervování prodává se spousta různých past, co se trvalivosti týče je lepší použít tvrdé vosky. Je to sice pracnější, ale vydrží déle. Tekuté polische se lépe nanášejí a rozleští ,ale zase vydrží kratší dobu.

Pokud jde o oživení autolaku tak je nejlepší koupit přímo pastu určenou na oživení laku (já mám osvědčený Simoniz restorer) Jestli že je barva jěště i dobně poškrábaná ( jasně že né až do plniče) Je výborná pasta FARECLA G3. Nechá se vyleštit úplně špicově.

doplněno 04.07.10 22:06:

autolaky-airbrush.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]