Nejste přihlášen/a.
Zdravím, dneska jsem kontroloval kotouče atd a všiml jsem si, že zadní kotouče vypadají "podřeně" Je to už na výměnu nebo se s tím dá dál ještě jezdit? Nevím jestli je to jen bordelem mezi deskama a kotoučem nebo jsou už natolik sjeté, že to dělá tyhle "stopy" Popřípadě jak dlouho takový kotouč a deskami vydrží? Kotouče měněny cca 30tis km zpět..
Až na ten rezavý štít a střed kotouče, to vypadá úplně v pohodě. Někdy jsou kotouče zcela hladké, jindy vypadají takto. Mám ATE desky Ceramic a Zimmermann kotouče na předku a vypadáto naprosto stejně. A to jsou předky...
Jezdit jezdit jezdit a nenechat to stát delší dbu po dešti a nejvíc vadí slaná břečka v teple (např. vytápěná garáž)
Krásně to je vidět na porovnání přední x zadní kotouč kdy přední brzdí mnohem víc a proto rezne mnohem pomaleji.
Už když jsou nové kotouče, desky a pozorně se podíváš, brzdová destička není nikdy až na samý konec kotouče. Vždy tam zůstane 2mm, někdy i více mm proužek, kde prostě deska nebrzdí. U kotoučů, lakovaných to začne později reznout, u nelakovaných hned po prvním dešti. Ten materiál rezaví, dělá tvrdou vrtstvu a deska ho prostě nemá šanci obrzdit. Postupem času to postupuje stále více a více doprostřed kotouče. Já, a to je teda úchylárna nejhrubšího zrna dělám to, že nové kotouče stočím na průměru tak, aby byla deska až do konce kotouče
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.