Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Brzdové kotouče

Od: pincerk31 odpovědí: 7 změna:

Zdravím, dneska jsem kontroloval kotouče atd a všiml jsem si, že zadní kotouče vypadají "podřeně" Je to už na výměnu nebo se s tím dá dál ještě jezdit? Nevím jestli je to jen bordelem mezi deskama a kotoučem nebo jsou už natolik sjeté, že to dělá tyhle "stopy" Popřípadě jak dlouho takový kotouč a deskami vydrží? Kotouče měněny cca 30tis km zpět..

Brzdové kotouče
Brzdové kotouče #2

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

petrovic
hodnocení

1x

Až na ten rezavý štít a střed kotouče, to vypadá úplně v pohodě. Někdy jsou kotouče zcela hladké, jindy vypadají takto. Mám ATE desky Ceramic a Zimmermann kotouče na předku a vypadáto naprosto stejně. A to jsou předky...

pincerk31
hodnocení

Dobře děkuju za odpověď. Co se proti tomu reznutí dá dělat?

V podstatě nic jen udržovat brzdy rozhejbany a funkční
asd1

Jezdit jezdit jezdit a nenechat to stát delší dbu po dešti a nejvíc vadí slaná břečka v teple (např. vytápěná garáž)

Krásně to je vidět na porovnání přední x zadní kotouč kdy přední brzdí mnohem víc a proto rezne mnohem pomaleji.

petrovic

Už když jsou nové kotouče, desky a pozorně se podíváš, brzdová destička není nikdy až na samý konec kotouče. Vždy tam zůstane 2mm, někdy i více mm proužek, kde prostě deska nebrzdí. U kotoučů, lakovaných to začne později reznout, u nelakovaných hned po prvním dešti. Ten materiál rezaví, dělá tvrdou vrtstvu a deska ho prostě nemá šanci obrzdit. Postupem času to postupuje stále více a více doprostřed kotouče. Já, a to je teda úchylárna nejhrubšího zrna dělám to, že nové kotouče stočím na průměru tak, aby byla deska až do konce kotouče

asd1
hodnocení

1x

Tohle je v pohodě.

Pokud něco vadí tak to reznutí od krajů do funkční plochy kterou to postupně zužuje (a neobrzdíš to protože rez vydírá desku tak se to neoleští)

hodnocení

1x
Každý výrobce automobilu udává minimální rozměr (opotřebení) kotoučů.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]