Zdravim.Mam Ford Tranzit 350 ,r.v.2006,2,4,85kw.Po male nehode(v kolone)auto zacalo varit-1den po nehode a vytekala chlad.kap.(tyden jsem takto jezdil). Dal jsem do servisu a vymenily vodni pumpu-byla praskla a olejovy chladic-praskly. Asi 1hod.po prevzeti auto opet varilo a vytekala voda ale odjinud.Zjistil jsem,ze celym okruhem netece voda.Mel jsem dojem,ze termostat se neotevira ..Nahoda nebo pri vymene cerpadla se dostal bordel do termostatu.Chvili na to vytekala voda z chladice nasel jsem tam malou dirku. Otazka:Mohl zpusobit servis vymenou cerpadla neco co zpusobilo otvor v zebrech chladice?Prislo mi to zavzdusneny chlad.system a voda si nasla nejslabsi misto v okruhu-zebra chladice.Poradite?Koupil jsem novy chladic i termostat ale mam obavu ,aby se znovu nevytvorila trhlina.Dekuji (chystam se dnes na vymenu)do servisu davat nebudu neteagujou.tskze moc ciste svedomi nemaji
Takže po "drobné nehodě" byla prasklá vodní pumpa i olejový chladič, přitom nebyl poškozený vodní chladič a při opravě se něčím zanesl termostat? To se mi moc nezdá. Aventilátor funguje? Teď jsou extrémní vedra, bez něj nebude problém auto v koloně uvařit.
min
Olejovy chlad.byl poskozen uz pred nehodou.ventilator funguje.naraz byl pod muj naraznik.ne na masku.Vari mi protoze je dira v chladici. Jak muze vzniknout dira v chladici?korozi,mechanicky umyslem a muze to byt,kdyz termostat neotevre je mozne ze ten tlak si najde slabe misto kudy by vysel?
Na nádobce je přetlaková zátka, takže tlak se při vaření zvýší, ale ne extrémně. To už by chladič musel být načatý, aby jím to začalo téct. To nevím, co by jim tam muselo spadnout, aby neotvíral termostat. To bych spíš čekal, že to nedostatečně odvzdušnili. bylo tam málo vody a proto se to uvařilo. Taky je možný, že jste to uvařil moc,prdlo těsnění pod hlavou a prdí to do vody. Teď by asi byl nejlepší postup (pokud to neteče moc) otestovat CO2 v nádobce chladiče, aby se vyloučilo to těsnění. Když se nepotvrdí, vyměnit chladič i termostat. Ale protože tam může být ještě něco, chce to hodně sledovat, ideálně přes vag na mobilu skutečnou teplotu (palubka krutě zaokrouhluje). Jen tak bude spolehlivě vidět, že po zahřátí 90 °C drží.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.