Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nastříkání prahu

Od: martin87 odpovědí: 12 změna:

Ahoj, na pár místech na prahu je povrchová koroze. Jak to opravit? Stačilo by to jen přejet ručně šmirglem nebo spíše flexou, poté natřít odrezovačem, základovkou a přestříknout lakem? Díky

Nastříkání prahu

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Tomu, že je to povrchová koroze nevěřte ani náhodou. Ten práh to má za sebou. Zkuste do toho rejpnout šroubovákem, budete překvapená, kam až se provrtáte. Nas "čistý kov" to určitě neobrousíte, protože tam už žádný není.

Takže buď šikovný klepíř s vhodnou svářečkou, který vyřízne zkorodované místo a navaří záplatu, nebo lépe celý nový práh.

hodnocení

0x

jasný - jestli auto chcete prodat, tak se to takto dělá...

martin87
hodnocení

Auto prodat nechci, jde mi o to, jak to správně udělat. Nikdy jsem to nedělal a tak to beru jako klasickou práci s kovem - obrousit - možnost odrezovače - základ - lak.

jak to správně- pořádně - udělat píše kolega

pořádná oprava = nový prahy

Jmlc..anebo hodit do šrotu a koupit nové elektroauto, že? *alene* Proč hned měnit prahy kvůli tomu co má na fotce? Bude to stačit tak jak to má v plánu.A pak udělat dutiny voskem!Vydrží to pak min. 5let.
píše " jde mi o to, jak to správně udělat" - já bych to nechal těch 5 let tak - možná 4 - a ušetřil bych 20tis za opravu
Záleží, co je to vlastně za auto a jestli má cenu utrácet za nový práh..Taky je otázka, kdo a jak by to udělal kvalitně.Můj známý taky chtěl udělat prahy kdysi pořádně a ty čuňata jen zaklepaly shnilé prahy dovnitř a nové nasmrkaly přes to!

asd1
hodnocení

0x

Volný odrbat, odmastit, blokátor rzi (řídkej poyuretan) a Alkyton, vystříkat dutinu voskem.

Rezne to zevnitř ven, takže pořádná oprava = nový prahy.

Zkontrolovat brzdový trubičky hlavně nad vejfukem/ nádrží a v místek kde je ostřeluje bordel (u předních kol, pod nápravnicí...), často mají ochranu s životností jako ty prahy... Podobně trubky ke spojce nebo servu (pokud je hydraulika), i paivový trubky když jsou ocelový...

martin87
hodnocení

Takže nebrousit až na čistý kov, jen vzít zlehka co půjde třeba ručně tím šmirglem. Pak po odmaštění to přetřít několikrát tím blokátorem - třeba Brunoxem? Pak přetřít základovkou a nakonec Alkytonem nebo jen Alkytonem bez základovky?

Rezne to zevnitř ven, takže pořádná oprava = nový prahy. Chápete tuto větu?!

007cz
hodnocení

0x
Tomu prahu nic není. Vidím puchejř na spodním lemu. Obrus to, potom nějakej základ, na základ něco plastického (dle výběru, nabídky , obchodník poradí). Hlavně nakonec uzavřít lakem. Všechny ty podklady sají vodu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]