Nejste přihlášen/a.
Zdá se mi, že u mého FORD S-Maxe z roku 2007 jde najednou spojkový pedál sešlápnout nějak těžce. Jinak ale spojka chodí dobře a neprokluzuje. Je tam hydraulické servo? Čím by to mohlo být?
Jestli to je jak na Focusu tak spojka je hydraulika bez posilovače = něco drhne, buď hlavní nebo pracovní válec (ten obvykle teče ven nebo propouští uvnitř - odejde těsnění pístu nebo pístnice), příp. u tebe to bude spíš mechanická část - vysouvací mechanismus (co se šoupe po hřídeli) nebo přítlačák.. = spojka ven a zkontrolovat
To zní rozumně, napadl mne posilovač, ale ten tam není, takže ta hydraulika by to mohla být. Já dost často tu spojku používám, když vyřazuji na neutrál a plachtím na volnoběh. Ještě se podívám do zásobníku hydralické kapaliny, zdali tam je správná hladina. Nevíte, jaký druh kapaliny se má dolévat? Normální brzdová?
Brzdovka, nejspíš DOT4
málo kapaliny = to by se zavzdušnilo a nevypl bys spojku úplně = řadil bys přes zuby hlavně 1 a R (auto v klidu). (při poklesu hladiny se zavzdušní nejdřív spojka, vstup do brzd je níž) a mělo by sepnout čidlo nízký hladiny (to fungovat nemusí)
Fakt spíš mechanická část ovládání spojky než hydraulika... Zadření pístu moc pravděpodobný neni, hlavně by se nevracel zpátky... Ale je to Ford tak možný je všechno
Vyloučit to nejde, mohl by např. oreznout a zatuhnout jak panty u vrat.. Ale to by se nevracel vratná pružina by to neutáhla zpátky... Demontáži spojky se asi nevyhneš...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.