Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
mám Audi A4 B8 1.8 TFSI 118 kW a mám problém - zřejmě ohledně motoru. Auto má vyměněné svíčky, cívky, olej, rozvody, filtry.
Zhruba 2 týdny zpět se po startu začalo auto klepat a motor s výfukem vydávat divné zvuky, ale jinak fungovalo normálně. Všiml jsem si, že po prvním zařazení jedničky po startu nečo jakoby bouchalo dole v autě (poté po zařazení dalších stupňů už znova na 1 nerachotí). Po chvíli se mi rozsvítila žlutá kontrolka motoru a dal jsem tedy auto do servisu, kde mi řekli že zřejmě vynechává válec a vyměnily se tedy cívky.
Auto poté fungovalo úplně normálně, ale zhruba týden potom se začal znova objevovat stejný problém - auto se po startu trochu klepe a příjde mi, že nemá stejný výkon při jízdě (možná se i hůř točí volantem?).
Ještě bych dodal, že když jsem auto někdy nechal déle nastartované stát, tak jakoby ztichlo a pak jelo normálně.
Nevíte prosím co by to mohlo být?
Díky
Já jenom nerozumím, proč po výměně cívek auto šlapalo úplně normálně, jakoby se nic nedělo a najednou znova začalo to samé - akorát tedy bez žluté ikonky motoru.
Výměna cívek nejspíš pokus - omyl = vyměnit servis...
Kouknout na svíce, změřit kompresi, ověřit vstřiky (výpis závad který válec nepálí - i podle vzhledu svíce- , přehodit vstřiky jestli se to přesune na vedlejší válec, podobně svíce, cívka..), Načíst live data od všech čidel a porovnat s normálem..
Pokukd jde o podezření na zapečený kruh (a nízkou kompresi), tak neuškodí výměna oleje a VIF do benzínu (vhodné i preventivně/ trvale, neni to jen placebo)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.