Zdravím, přijela jsem v 50hm/h větší betonový retarder který nebyl nijak označen ani vidět, v tu chvíli se mi vyplo rádio, ale auto jelo dal, po zastavení a vypnutí motoru, jsem pak už nemohla nastartovat a blikala kontrolka imobilizeru, když se na diagnostice neukazala žádná chyba zkusili jsme nastartovat přes kabely a auto chytlo po cestě se ukázala kontrolka trojúhelníku s vykřičníkem, po zastaveni na křižovatce auto chciplo a muselo se nastartovat znovu přes kabely, než jsem dojela domu tak svitil opět trojúhelník spolu s ABS a červeným vykřičníkem neví někdo co by to mohlo být?
Jestliže jste přes kabely nastartovali, pak to vypadá na problém s baterií, nebo jejím připojením. Mohlo nárazem dojít k utržení části olověných mřížek a baterie je teď úplně, nebo částečně nefunkční. Za chodu motoru baterie pomáhá stabilizovat palubní napětí, bez ní (nebo když má velký výstupní odpor) jsou na síti vozidla napěťové špice z alternâtoru i propady napětí, takže elektronika může blbnout, nebo se dokonce zničit.
Baterka, dobíjení, kostry, možná nějaký relátko.. Něco upadlo a kvůli tomu bude nízké napětí, proto nestartuje a hází chyby (ŘJ při nízkým napětí kolabuje)
= 1. proměřit dobíjení jestli je palubní napětí OK.. Ta rozpadlá elektroda v baterce kvůli otřesu je dost pravděpodobná... Pozor přebíjení může nadělat další škody, jak odpálení elektroniky tak při zkratu článku klidně výroba vodíku elektrolýzu a výbuch
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.