Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nehoda, váš názor? Kdo je viník?

Od: andrewer odpovědí: 32 změna:

Zdravím, kdo je podle vás viníkem této nehody a proč?
http://leteckaposta.cz/880914450

doplněno 17.07.23 20:07:

Případně odkaz na youtube:

32 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

9x
Viník je ten s tou kamerou. To on nacouval do jiného vozu. Na nedostatečný výhled si určitě stěžovat nemohl a ještě s kamerou.

hodnocení

2x
Není to Touran, ale Sharan/Alhambra.
A dle mě je vina rozhodně u řidiče vozidla s kamerou, protože nacouval do jiného vozidla.

hodnocení

2x

Ten s kamerou, couvali oba na stejné místo. Ten s kamerou tam najel až druhý a ještě do něj vrazil...

hodnocení

2x
Viníka vždy určí policie. Vy sami se můžete dohadovat do háleluja.
asd1

Fakt? Do 100k škody k tomu policie vůbec nemusí. A pokud se nedohodnou tak o viníkovi nerozhoduje policie ale soud.

Libore, všiml jste si dotazu?

kdo je podle vás viníkem

nikoliv, koho určila policie, či jiné orgány?

(Pavel nečetl taky dotaz? :);))

Ale já si můžu myslet cokoliv. Můžu vás ujistit, že znám pár naprosto "jasných" nehod u kterých bylo policií rozhodnuto o vině na první pohled úplně opačně. Vozidlo ve výhledu zastavilo, to s kamerou do něj narazilo. Takže za mne je viník ten kameraman. Ale neznáme širší okolnosti, celou událost časově.

Pane Libore, to nikdo nezpochybňuje, ale tazatel se opravdu ptal "kdo je podle vás viníkem"

To já znám případy, když řidič vyprávěl situaci asi 4x a pokaždé jinak...

asd1

jj. Taky tam mohl být pomocník který ukazoval že má volno a couvat může ;) Kdo je pak viník, řidič, nebo pověřená osoba která ukazuje...?

Řidič, to je naprosto jasné...víte proč? Protože porušil předpis.

Ale četl, Milane. Jenže já jsem za dobu služby u dopravky toho zažil tolik, že ani v tomhle případě jen na základě krátkého záznamu nebudu prezentovat svůj názor.

hodnocení

2x

Mě to připomíná fingovanou bouračku pro pojišťovnu. To snad ani není možné, aby dva bl...i do sebe takto najeli. Při couvání se snad oba koukají do zrcátek...*zmateny*

No jo, hlásím se k bl...m. V lednu jsem podobně trefil ženskou v Polu. Prázdný parkáč, nikde nikdo, já vběhl do auta, přimontoval se a couvl. Zadní okno zapráskané od psů, takže neprůhledné a v bočních zrcátkách jsem neviděl, že v mezičase přijela a zastavila za mnou. Mea culpa, mea maxima culpa... *hi*. Stane se. Dodatečně jsem zjistil, že mi nejdou couvačky, takže ji nic nevarovalo...

Jak říkal můj učitel, "V životě se stane spoustu věcí, po smrti jen h..."

To znám. Jak to čumákama oňuchaj a olížou, tak jsou tam neprůhledné fleky bahna. Ten čumec fakt strčí do všeho a pak je to na sklech :-D

hodnocení

0x

Pouštěl jsem si to 4x, ale ať koukám, jak koukám, žádnou nehodu nevidím...*zmateny*

doplněno 17.07.23 20:15:

Teda pouštěl jsem to z toho jůtubu, stahovat si to z letecké pošty rozhodně nehodlám.

andrewer
hodnocení

Za mě je tam teda vidět jak vozidlo s kamerou do šedého tourana nacouvalo.
Teď ale, čí je to vina...

Na youtube by to mělo být v lepší verzi

Tak jo, v tom pžípadě je to jednoznačně vina couvajícího vozidla s kamerou. To druhé vozidlo v okamžiku nárazu už stálo, jeho řidič ničím nehodu neovlivnil. Řidič couvajícího ho přehlédl.

hodnocení

0x

Já to neviděl, ale dle Vašeho popisu: "Za mě je tam teda vidět jak vozidlo s kamerou do šedého tourana nacouvalo."

je vinnen ten, co couval.

asd1
hodnocení

0x

Jednoznačně auto s kamerou - nacouvalo do stojícího vozidla.

hodnocení

0x
K čemu pak ta kamera vlastně slouží? Couvá s kamerou a vidí překážku,kterou by musel vidět i v zrcátku a stejně to do něj napálí..Tak kam vlastně koukal pan nebo paní Couval-ová? Do levného zrcátka celou dobu? Nebo kam vlastně?

Očividně to není couvací kamera (která je při couvání na displeji), ale registrační zadní kamera. Záznam si dodatečně stáhl.

@genehawkins zrovna tohle je set kamery v zrcátku s displejem + zadní kamery, takže při couvání se v zrcátku zobrazí obraz z té zadní.
Mám přesně tento typ kamery taky - tedy je to obojí, jak palubní kamera (přední + zadní), tak couvací.

coufal
hodnocení

0x

Ten kdo neměl couvací senzory,, kameraman, a ještě se u toho činu natočil. když couvá bez senzorů tak musí neustále čumět do zadu, co kdyby tam vběhlo místo auta dítě?

Couvací senzory stojí pětistovku

paveldvorak
hodnocení

0x

vinen je také majitel motocyklu spolu s provozovatelem parkoviště

andrewer
18.07.23 13:46
Proč?
paveldvorak

to je hloupá otázka, protože to auto v pohybu řídí ON ! zksu také občas přemýšlet robote

asd1

Ano to auto řídil majitel motocyklu a majitel parkoviště mu ukazoval... Co chlastáš chci to taky *ua*

asd,

Co ten pomocník, už víte, kdy by byl vinen?

asd1

Tak to nevim. Je to osoba řidičem pověřená ukazováním že tam může jet, takže když ukazuje "volno" a něco tam je tak by vinu měl mít on. Na druhou stranu řidič odpovídá za řízení vozidla tak to padne na něj protože nečuměl do zrcátek ale na navigátora..

jaj*
hodnocení

0x
Myslím že to druhé auto v okamžiku nárazu stálo, to s kamerou mohlo včas zastavit, ale nezastavil a ještě do něj najel.

tadeas*
hodnocení

0x

Auto které stojí za nehodu ,,NEMUZE"

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]