Ale já si můžu myslet cokoliv. Můžu vás ujistit, že znám pár naprosto "jasných" nehod u kterých bylo policií rozhodnuto o vině na první pohled úplně opačně. Vozidlo ve výhledu zastavilo, to s kamerou do něj narazilo. Takže za mne je viník ten kameraman. Ale neznáme širší okolnosti, celou událost časově.
Ale četl, Milane. Jenže já jsem za dobu služby u dopravky toho zažil tolik, že ani v tomhle případě jen na základě krátkého záznamu nebudu prezentovat svůj názor.
Mě to připomíná fingovanou bouračku pro pojišťovnu. To snad ani není možné, aby dva bl...i do sebe takto najeli. Při couvání se snad oba koukají do zrcátek...
No jo, hlásím se k bl...m. V lednu jsem podobně trefil ženskou v Polu. Prázdný parkáč, nikde nikdo, já vběhl do auta, přimontoval se a couvl. Zadní okno zapráskané od psů, takže neprůhledné a v bočních zrcátkách jsem neviděl, že v mezičase přijela a zastavila za mnou. Mea culpa, mea maxima culpa... . Stane se. Dodatečně jsem zjistil, že mi nejdou couvačky, takže ji nic nevarovalo...
Tak jo, v tom pžípadě je to jednoznačně vina couvajícího vozidla s kamerou. To druhé vozidlo v okamžiku nárazu už stálo, jeho řidič ničím nehodu neovlivnil. Řidič couvajícího ho přehlédl.
K čemu pak ta kamera vlastně slouží? Couvá s kamerou a vidí překážku,kterou by musel vidět i v zrcátku a stejně to do něj napálí..Tak kam vlastně koukal pan nebo paní Couval-ová? Do levného zrcátka celou dobu? Nebo kam vlastně?
@genehawkins zrovna tohle je set kamery v zrcátku s displejem + zadní kamery, takže při couvání se v zrcátku zobrazí obraz z té zadní. Mám přesně tento typ kamery taky - tedy je to obojí, jak palubní kamera (přední + zadní), tak couvací.
Ten kdo neměl couvací senzory,, kameraman, a ještě se u toho činu natočil. když couvá bez senzorů tak musí neustále čumět do zadu, co kdyby tam vběhlo místo auta dítě?
Tak to nevim. Je to osoba řidičem pověřená ukazováním že tam může jet, takže když ukazuje "volno" a něco tam je tak by vinu měl mít on. Na druhou stranu řidič odpovídá za řízení vozidla tak to padne na něj protože nečuměl do zrcátek ale na navigátora..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.