Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
všiml jsem si dva týdny zpátky těsně před dlouhou cestou na dovolenou modré krystalické hmoty na spoji s baterií (viz obrázky). Nestihl jsem s tím zajet do servisu, ale auto v pohodě fungovalo. Po 12h cestě zpátky jsem ho nechal pár dní na parkovišti a teď jsem s ním chtěl jet, ale je úplně mrtvé... je možné, že je jen vybitá baterka nebo jsou vložené obrázky známkou nějakého většího problému s baterií? Děkuji.
Potvrzuji a radím ihned vyměnit! Koroze chemické reakce zničí komplet kontakt! Oprava bude dražší!
A nekupovat akumu, ale Exide.
Především než začneš cokoli dělat, změř přechodové odpory na kontaktech baterie! Nejlépe voltmetrem změř napětí mezi kontaktem baterie a svorkou na něm. Tím vyloučíš/potvrdíš špatný kontakt přímo na baterii! Pak pochopitelně udělej očistu, dobití a další úkony, které ti tu kolegové radí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.