Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vybitá nebo porouchaná baterie od auta

Od: martin* odpovědí: 10 změna:

Dobrý den,

všiml jsem si dva týdny zpátky těsně před dlouhou cestou na dovolenou modré krystalické hmoty na spoji s baterií (viz obrázky). Nestihl jsem s tím zajet do servisu, ale auto v pohodě fungovalo. Po 12h cestě zpátky jsem ho nechal pár dní na parkovišti a teď jsem s ním chtěl jet, ale je úplně mrtvé... je možné, že je jen vybitá baterka nebo jsou vložené obrázky známkou nějakého většího problému s baterií? Děkuji.

Vybitá nebo porouchaná baterie od auta
Vybitá nebo porouchaná baterie od auta #2
Vybitá nebo porouchaná baterie od auta #3

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

asd1
hodnocení

8x

Bude křuplá kolem pólu = novou baterku..

Hádej proč to kvete zrovna modře ;)

Co je síran měďna/...

Potvrzuji a radím ihned vyměnit! Koroze chemické reakce zničí komplet kontakt! Oprava bude dražší!

A nekupovat akumu, ale Exide.

Proč kvete modře? Že by to mělo něco společného s poštovní schránkou *zmateny*. *smich*

paveldvorak
hodnocení

3x

očistit od modrého "květu", nakonzervovat dobít, změřit a pak se rozhodnout zda koupit novou nebo nechat starou...baterka bude vybitá, nebo špatná, případně může být vadná i nějaká pojiska

hodnocení

2x
Očistit kontakt nabít baterii změřit dobíjení a klidovej odběr z baterie
Ale vidim to na novou baterii zvlaště jak má víc jak 5 let

hodnocení

1x

Problémem je zanedbaná údržba. Prolíníní kolem pólů je časté a takový akumulátor normálně funguje, když se spoje čistí a spára ošetří tukem. V této fázi už je nejspíš akumulátor zničený, poškozená zinkochromátová vrstva na svorkách a zrezavělé šrouby. Pozdě bycha honit.

hodnocení

0x
Při čištění hlavně bacha na oblečení a vlastně na všechno! Jinak vám to všechno rozleptá..myslím ty krystaly..

007cz
hodnocení

0x
Není to nic neobvyklého, polej to horkou vodou (bude to jako nové), třeba z varné konvice. Potom kontrola dobíjení a baterie.

hodnocení

0x

Především než začneš cokoli dělat, změř přechodové odpory na kontaktech baterie! Nejlépe voltmetrem změř napětí mezi kontaktem baterie a svorkou na něm. Tím vyloučíš/potvrdíš špatný kontakt přímo na baterii! Pak pochopitelně udělej očistu, dobití a další úkony, které ti tu kolegové radí.

Je možné, že tam byl špatný spoj a ohřívaný pol se odtavil od plastu a pustil plyny elektrolytu (odparu z destilky) na svorku přes pol.

Teď už je pozdě. Baterka je neopravitelná (leda u pákistánců viz youtube :) )

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]