Nejste přihlášen/a.
Dobry den,
chcel by som sa poradit ohladom nemeckych prevoznych SPZ. Mam v plane priviezt auto z nemecka do CR. Nasiel som na internete clanky z roku 2014 (aj priamo od policie), kde bolo uvedene, ze zlte SPZ ceski policajti neakceptuju. Docital som sa ale, ze od roku 2016 to uz neplati, a mozem kludne mat aj zlte SPZ. Tieto informacie som vsak nasiel len na diskusnych forach, kde neboli uvedene ziadne relevantne zdroje. Neviete ako to je, idealne s nejakym zdrojom? Nechce sa mi potom zbytocne natahovat a riesit opletacky. Dakujem.
platí vídeňskáá úmluva, proto nejde jen o značky ale traké doklady k nim...pokud si koupím 5 denní žluté značky u nějaké pojištovny a kartičku k ním vyplním sám, mimo území německa neplatí a je to porušení vídenské úmluvy o silničním provozu...Pokud doklad ke žlutým značkám vydá oficiální autorita, tedy registrační místo, je vše ok a platí i v ČR po dobu 5 dnů...Tak rok 2014 jsi nastudoval a ted se podívej na stránky registračního místa v místě kde sídlí prodejce a nastuduj si jak je koupit online...ve ČT ráno si koupíš online pojistku a s kódem pojistky objednáš značky se žlutým polem, jako místo doručení uvedeš adresu prodejce...kurýr to doručí v pátek dopoledne ty si v pátek vyzvedneš auto a odjedeš...značky platí 5 dní včetně den objednání, takže do PO do půlnoci
červené ausfuhrkennzeichen jsou dražší a dají e koupit třeba na měsíc, je v nich zahrnuta i nějaká silniční daň...ta jsou určeny výhradně na export
Pokud jde o zdroje četl jsem to někde na webu policejního prezidia -a také na webu autoklubu ČR...na autoklubu by mělo být i pozdější vyjádření MDCR které plně koresponduje s tím co jsem napsal
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.