Nejste přihlášen/a.
Budu nucen nechat si vyměnit řídící jednotku motoru. Bohužel takřka hned po výměně mne čeká delší cesta (cca 700km) a mám trochu obavu, abych nezůstal někde uprostřed cesty stát. Jsou po výměněn nějaká rizika, nebo je riziko nějakých problémů malé? Nemáte někdo prosím zkušenost?
Předpokládám, že vyměníš řídící jednotku se vším co k tomu patří, tedy i s přeprogramovaným imobilizerem ... Pokud tedy nebudeš používat transpoder patřící k dané jednotce. Pokud to tedy není nějaký veterán ještě bez immo... To spíš pro připomínku, abys nespoléhal že jednotku vyměníš a jedeš... A není to třeba vozidlo co má immo ve štítu (tachometrech), nebo starý diesel v čerpadle...
Nepíše auto, ale třeba koncern nemá immobilizér v ŘJ motoru.
Má ho výhradně zvlášť v immoboxu jednotce nebo přímo jako součást budíků.
Budíky pak zakomunikují s ŘJ motoru.
Klíč tedy né vždy komunikuje napřímo s motorovkou.
Málo kdo vymění motorovku s budíky a transpondérem dohromady. Pak musíš i stáčet km, jestli chceš původní hodnotu a kodovat výbavu.
Některá auta nejsou jen vyměnit a jezdit. To šlo maximálně u Favorita a starých pleček.
Immo je zvlášť, nejrychlejší varianta je prý po výměně používat 1 klíč na odemykání a 1 klíč na startování.
Když si vezmeš immo i s klíčem, tak stejně musíš novou jednotku immo spárovat s jednotkou motoru. To samé i naopak. Nová motorová jednotka se spáruje s původní immo jednotkou.
Třeba u Felicie stačilo jen v přizpůsobení vyresetovat jednotku zapsáním hodnoty nula a uložit. Prostá výměna se rovnala nenastartovaní.
Potom není důvod jedním klíčem odemykat a druhým startovat.
Tak to už je na mne moc složité, nechávám si to dělat. jde mi fakt jen o to, jestli se po výměně můžou vyskytnout nějaké problémy a je tedy lepší jezdit jen někde blízko, nebo se s tím můžu vydat na delší cestu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.