Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přeliti oleje

Od: beruska odpovědí: 11 změna:
Dobrý den, dolivala jsem olej do Fabia 1 benzin a přelila jsem ho asi o necelého půl litru, nejsem si jistá. Nějak jsem si neuvedomila, ze by to mohl být problém. Včera jsem s tím jela a nic a dnes se mi dusal motor. Jde to ještě nějak zachránit?

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kmet
hodnocení

2x

Zachránit to asi jde, je nutné odstranit přebytečný olej a doufat, že to auto přežilo, to se zjistí na měření emisí. Odstranění oleje je možné udělat taky odsátím rochy přes měrku oleje, servisy na to mají vývěvu a je to rychlý. Máte štěstí, že to neni nafťák, tam přelití může znamenat burnout s následnou explozí motoru.

kmet
15.07.23 06:12
Přeliti oleje

hodnocení

1x

Odšroubuj dole zátku a upusť aby byl olej mezi riskama MIN a MAX (v polovině té rozplácnuté části měrky!)

Přebytečný olej jde odvětráním do sání a spaluje ho motor. Pak ve výfuku olej zničí katalyzátor a lambdasondu.

Drahé opravy.

asd1
Lepší je cucnout vrchem, stačí hadička misto merky a injekcni strikacka..
Spodem = zátka vyběhne a vytece to celý:D
Dop.dat VIF do benzínu kvůli vyčištění lambda kávu atd. (Vhodný i dlouhodobe)

To by si musela sehnat dlouhou hadičku a tak tenkou, aby trubičkou po měrce prošla. Trubka měrky totiž u 1.4MPi končí asi cm z druhé strany bloku a pak je asi 6cm toho drátu měrky holých bez vedení.

Snaží než hadičku povolit, vytéct pár decek a zase zašroubit. Rychlé, ale špinavé.

asd1
Např. smrstovacka...
Zátkou jen pro toho kdo meni olej často a už to "má v ruce", kdo na to sáhne poprvé tak je zátka v lavoru tutovka:)

Trochu drahej špás smršťovačka.

No tak potom servis, pokud končí zátka v lavoru...

Ona stačí hadička na Bena,co jsme kupoali v minulosti jaku Luboši na písty na běhal. nebo hadička na ostřikovače.

hadička na ostřikovače myslím neproleze. dost těsná

hhh

Odsavacka oleje stoji v lidlu 299 -399 Kc

A pokud je olej na MAX, netreba nic vypoustet, prelit pul litru myslim je zrovna tak na hrane. Pokud to neni nad MAX tak netreba resit.

To čerpadlo jak zmínil GHz má stejnou, na pohled, sací hadičku! Pořídil jsem si ho, to čerpadylko.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]