Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pokuty za rychlost v Itálii

Od: previt® odpovědí: 6 změna:
Zdravím,
jak moc se řeší v Itálii přestupky za rychlost? Moje několikadenní zkušenost je taková, že například v omezení na dálnici na 60, jsem byl při rychlosti 80km/h absolutně nejpomalejší vozidlo ze všech. V tunelech, kde je omezení na 90km/h, mě předjížděli odhadem tak ve 130. A to se víceméně dělo po celé Itálii. Jako kdyby omezení rychlosti bylo spíš doporučení než příkaz.. ;)
Jen si říkám, aby třeba policie neměla dvojí metr, tzn. italy neřešila, ale cizincům pak nechodily pokuty jedna za druhou..
doplněno 14.07.23 12:24: Pro správné pochopení otázky - nešlo mi o to, jestli platit pokutu nebo ne, ale jestli se reálně měří rychlost na dálnicích nebo ne.. Nikdo tu rychlost totiž nedodržuje.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Dobrý den, pokuty v Itálii nejsou úplně nejlevnější (ostatne,kde jsou, že). Z mých zkušeností-mají dvojí metr, nejen na dálnicích ale i ve městech, co se týče parkování a projíždění červených. Jinak správná odpověď je napsána výše - pokud už Vám pokuta přijde,tak jednoznačně zaplatit. Nevím tedy, zda cizincům vyloženě "chodí pokuty jedna za druhou", ale vím že když něco provede Ital, tak se to resi mírněji. Brácha má vilu v Miláně, má italské značky, tak je to v poho, nepřiměřené problémy neměl. Ale když vidím zastavená auta u silnic nebo pokuty - tak vždy u cizinců. Když v kruháči stojí Ital,nikdo to neřeší. Když tam zaparkuje cizinec, tak během chvíle po něm jdou. A ještě horší jsou v noci - to jsou pokuty vyšší, s přirážkou.
doplněno 14.07.23 12:51: Ano, reálně rychlost měří. Mají klasickou dálniční policii, která opravdu měří rychlost.
hodnocení

Nemyslím zastavení policií, ale automatické radary. Na dálnici to je každou chvíli značka o měření rychlosti, ale nikdo z Italů si z toho nic nedělá..

hodnocení

2x

Říká se tomu "go with the flow". Místní dobře vědí, kde se měří, nebo kde je riziko měření. Tak holt jedeš jako oni.

Je pak vhodné pořídit si nějakou navigaci, která na nebezpečí penalizace upozorňuje, např. Waze. Je to dost spolehlivé, ale samozřejmě - co je stoprocentní?

hodnocení

Tím jsem se řídil, ale překvapilo mě, že se rychlost prakticky nedodržovala vůbec nikde. Snad jen na staré silnici mezi Rimini a Benátkami, kde skoro všude byla 70 a to dodržovali. Ale jinak prakticky celá dálnice až k Sicílii se nesla v duchu překročení rychlosti (v omezeních, tunelech, na mostech..). Prostě mě hodně překvapilo, jak na to všude ser...
Tak si jen říkám, jestli mi dojdou další fotky z celé Itálie, kromě těch, které jsem fotil já sám. :-D

paveldvorak
hodnocení

0x

řeší se to jako všude jinde, informace o majiteli vozidla vydává elektronický systém MDCR automaticky

někdy pošlou výzvu hned, jindy po letech

někoho po 5 letech od nezapalcené pokuty zadrží v Římě na letišti celníci a dokud nezplatí pokutu s úroky ( což je po 5 lleetch pro obyčejného člověka likvidační) nedostane se z letiště

takže zkušenost jiných - po výzvě obratem zaplatit protože je to nejlevnější řešení

Tady se nikdy nedočtete o tom, že EU soud v Bruselu před lety na žádost Rakouska rozhodl že pokud kterýkoliv příslušný orgán členského státu požádá jiný stát o pomoc při vymáhání pokuty, státní orgán musí jednat

V praxi to může vypadat tak že po marné výzvě k zaplacení pokuty nebude pokutu vymáhat italská strana ale český soud, skutečnost že o tom 99 procent z vás neví neznamená že je to jinak

martin*
hodnocení

0x
Ahoj, to by mě taky zajímalo.Tech 60 km/h na té dálnici ani jet nejde.Nonstop jsem byl vytroubenej kamiony, kteri me tlacili pred sebe, tzn. ze jsem postupne zrychloval a ted me to pekne stve...kor kdyz az ted jsem si precetl jaky pokuty hrozi :D Tak uvidime jestli, za kolik a kolikrat co prijde. Jinak jsem jel porad dle prespisu (myslim) na tempomat, ale ty sedesatky jsem teda nedodrzoval no.Maji na tech dalnici ty usekovy mereni, tak otazka, jak to funguje.Jestli to pocita i s omezenou rychlosti (110,90,60 km/h), nebo je nastavenej na 130 km/h.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]