Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lhůta na přepis auta

Od: martin* odpovědí: 6 změna:
Ahoj chci se zeptat že bohužel nestihnu 10 denní lhůtu na přepis auta koupil jsem auto v sobtou a tento týden jsem zatím nedostal plnou moc a technické průkazy a příští týden jedu na dovolenou takže bych šel na přepis až 11pracovni den od koupi bude to vadit?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

Ne nebude to vadit.

Bude vědět ouřada že jsteauto koupil před 14 dny? Nebude-nemá jak toto zjistit. KS se nepředkládá a jiný doklad neexistuje o tom kdy jste auto koupil!

martin*
hodnocení

Takže pokud jsem koupil auto 8.7 v bazaru a oni mi mají poslat plnou moc na přepsání vozidla a technické průkazy bohužel zatím neposlali a příští týden jedu na dovolenou takže to také nestihnu musel bych na přepsání až 24.7 tak by neměl být problém? Všude právě čtu že je povinná 10denni lhůta kvůli čemu je teda povinná když pak nevadí když to nestihnu

Ano je povinná ale kdo vám dokáže, že jste auto kuopili dnes nebo před měsícem? Asi jediný doklad o koupi je kupní smlouva a ta se nepředkládá! Jinak řečeno-kdo nic nedělá , ten nic nepokazí, žel v tomto případu to bez možnosti kontroly schválili do zákona naši zakonodárci a NIC se něděje. Nevím co děláte , ale já udělat= vyzdít menší- větší otvor pro okno (například) tak to musím minimálně v osobním volnu opravit a ještě jsem bez nenárokové částky (prémií).

paveldvorak
hodnocení

1x

nikdo neví, co bude

uvědomte si, že pokuty jsou významným zdrojem příjmů měst a obcí

pokud je například na plné moci datum z roku 2021, nebo bezdůvodně strkáte pod nos nějaké úřednici půl roku starou kupní smlouvu a čekáte, jak bdue reagovat. může se stát že vše skutečně naskunuje a pošle přestupkářům...protože na registru vozidel se pokuty nevymáhají...

to není jen tak, udělovat pokuty, pokud je má uděloat město - obec, musí na to mít kvalifikované úředníky, navíc tito musí složit speciální zkoušku odborné způsobilsoti atd...až poté mohou začít vymáhat nějaké pokuty...

Nikdo neví, které město a která obec v tento moment uděluje pokuty za nepřepsanmé auto...a která je neuděluje...

Tvrdit, že pokuty neuděluje nikdo bych si nedovolil a aby se se pokuta / tato činnost/ vůbec vyplatila, měla by být ve výši minímálně 2000,- Kč...ne li vyšší

Což je přece 50tisíc, ne? Za nepřepsané auto..Takže stačí nějaký, nějaká horlivě a snaživá úřednice a je to tam..

hodnocení

1x

Nebude problém.

Dosud ještě nebyl, byl byste první.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]