Nejste přihlášen/a.
Pokud mě poškodí vozidlo jiný účastník a opravu hradí jeho pojišťovna, tak jsem slyšel že bych měl obdržet rozpis prací co se na vozidle provádělo.
Zatím jsem jen obdržel cenu za opravu od pojišťovny viníka - jakou částku posílá servisu za provedenou opravu.
Pokud bych měl obdržet rozpis prací co se na vozidle provádělo kdo by ho mě měl poslat?
Servis který prováděl opravu a nebo pojištovna viníka?
Rozpis prací - fakturu či přílohy vám poskytne pojišťovna vaše, která uzná plnění a uhradí škodu... - ale jen na základě vašeho požadavku. Standardně jen uvádí krátce "uznáno, plněno celkem"
Cenu vykalkuluje pojištovna podle ceníku a podle svého znalce . Jsou dvě varianty opravy, buď rozpočtem kdy vy si vezmete peníze vykalkulované pojišťovnou a necháte si to někde či u někoho opravit sám a nebo na fakturu kde to dáte do servisu a pojišťovna opravu proplatí... Bývají ale i různá ale, kdy pojišťovna určité úkony třeba neuzná a podobně. Sice se stále tvrdí, že pojišťovna nemůže a snad ani nesmí počítat s amortizací dílů, tedy krácení jejich hodnoty, ale mám pocit že to funguje stále. U staršího méně cenného auta je na zvážení o vyrovnání "rozpočtem" a nechat to udělat jak chcete podle svého. Pokud to bude dělat servis na pojišťovnu, tak je tam zcela určitě obvyklé, že dostanete nejen seznam prací, ale i seznam použitých dílů...
Daňový doklad s položkami dílů a práce (případně jako příloha) vám musí dát servis, když si vyzvedáváte opravené auto.
Ano, samozřejmě. Vy jste klientem servisu, vám se zodpovída za opravu, u něj budete případně třeba opravu reklamovat. Na základě dokladu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.