Nejste přihlášen/a.
Zdravím, chtěl bych se Vás zeptat na jednu kontrétní věc dokáže ABS/ASR systém popř. Řídící jednotka a pumpa způsobit problém s chudou směsí třeba v elektronice, ovběru proudu atd?
Abych Vás ponořil do příběhu Fabia 1.4 16v 55kw AUA 2001 prvně začala svítit kontrolka motoru chyba P0170 velmi vzácně i s chybou P0136 chudá směs a lambda před katalyzátorem ta má 0.700V na volnoběh při zahřátém motoru. Stále dokola jsem chybu mazal auto jezdilo jak mělo bez ztráty výkonu, jediný co se změnilo bylo snižení spotřeby na palubním počítači, ten ukazoval nějakých 4.9l/100 na okreskách při vyšších otáčkách. Naštívil jsem autoservis proběhla vyměna palivového filtru, olej a regulátor alternátoru chybu motoru se nepodařilo eliminovat řékal jsem si musí to být lambda nebo katalyzátor popřípadě vstřiky/svíčky už jsem byl smířenej, že za 10k bude výměna katalyzátoru, ale ne nedávno jsem předjížděl kamion do kopce při sešlápnutí pedálu plynu vyskočily kontrolky ABS/ASR a blikala ruční brzda vykřičník v kolečku a 3x zapípá prošel jsem všechny pojistky zkoušel zadupnout brzdu několikrát nastartovat pořád svítí, jenže problém je v tom, že už nesvítí kontrolka motoru tudíž P0170 a P0136 je tedy opravdu možné, že ABS bylo ve zkratu nebo probíjel do kostry a bral proud svíčkám nebo vstřikům nebo něco?
Jsem objednaný na přistí týden do servisu potřebuju aby všechny předchozí chyby svítily aby se mohly píchnout na diagnostiku a zjistit příčinu jinak mi opět řeknout nesvítí nemáme co hledat, pokud by to ovšem celé bylo ABS kem vyřešilo by to 2 mouchy jednou ranou. Pro mě je to poněkud matoucí nemám doma nějakou extra diagnostiku mám nějakou krabičku a ta mi sice smaže chybu P1070 a P1036 (Kontrolku motoru), ale asi do aktivní bezpečnosti vozidla a brzd nevidí neboŤ tam mi neukáže žádnou chybu momentálně je ABS/ASR mimo provoz.
Díky
ASR a ESP přímo šahá do regulace výkonu motoru. Od toho tam ten systém je. Hlavně ten ASR. Pokud nevíš, co to je, tak zagoogli.
Jednotky jsou všechny propojené CAN datovou sběrnicí a navzájem si předávají data.
Nech to tedy na servis. Vše ostatní jsou jen domněnky a vaření z vody.
Multimetrem zkusim projet kontakty, baterku,dobíjení a pojistku, ale hlouběji se nedostanu jak říkám do plaubky se nedostanu tam by to snad mohlo být v pohodě kabeláž v prostoru motoru na oko taky v pohodě, ale jsou na nich husí krky, takže je težké měřit a neodpojím konektor ABS je tam zatuhlý spojku od konektoru jsem rozpojil kolem konektoru byl ten koberec co je na steně za motorem, tak je možné, že jsou tam ty kontakty zarezlé. Jinak tlačítko ASR vůbec nic nedělá a tempomat nefunguje jen jsem zapomněl zmínit. Spíš mi to připadá, že odešlo ABS ŘJ z principu jaká se ta chyba objevila, prostě jsem přidal plyn a problém byl na světě, tak to více vypadá na čidlo jenže servis zase říká nekomunikuje. Je tam nová baterka neboť jsem nechal zaplou kameru a 3 dny jsem nejezdil, tak baterka byla KO. Když ani já nic nenajdu tak poslední zkouška je Autorizovaný nebo autoelektrikář, který se na to podívá hlouběji jinak 2 roky a šlus neprojde totiý STKčkem.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.