Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Jak je to s připojištění čelního skla u zakonne pojistky. Mám zákoné pojištění a chcí si připojistit čelní sklo. Co se přesně vstahuje u tohoto pojištění.Chapu to správne , je to jen zakonne a v případě poškození .rozbiti skla ,musim sepsat s někym zaznam ,jak je to u nehody. Nebo když mi přistane kamínek na sklo a poškodí ho,nahlásim jen na pojištovnu a oni pořeší výměnu skla? U havarijka je to jasné.Ale jak jeto u připojištění v zánnné?
10 pojišťoven to má 10x jinak - základ je stejný
1) připojištění má limity - pozor na to! Sklo na auto může být za 3000,- ale i za 15000,- na stejný vůz. Hradí se výměna dle poškozeného skla - ne podle toho, co byste rád... Je tedy zbytečné platit si více za minimální plnění...
2) pozor na spoluúčast - někde je bez spoluúčasti za podmínek jejich smluvních servisů - to pak sklo za 3000,- může u jejich kamarádů stát 10.000,- (moje zkušenost) a budou chtít doplatit rozdíl, někde je třeba spoluúčast 500,- a někde 2000,-... je nutno před sepsáním zjistit konkrétní hodnotu skla, ale i práce kolem - mění se těsnění? jsou tam čidla? ...
3) vždy je nutná prohlídka smluvním servisem nebo jejich pojišťovákem/likvidátorem - jen opravdu výjimky nechtěly někdy nic, jen fotku a fakturu - ale to bývalo dávno - to už asi nikdo nedělá
4) žádný záznam o nehodě se u skel nepíše - proto je toto připojištění skel extra - prostě nemůžete ovlivnit, že vám rozbil sklo kamínek při jízdě třeba 130tkou na dálnici - nemáte možnosti nikoho stavět, ten zápis se dělá právě v servisu. Vlastně ani nemůžete vědět, odkud kamínek letěl. Bacha na maličkost - rozbití od ptáčka či zvěře Není likvidní z připojištění skla - to se hádají, že má být pojištěno proti srážce se zvěří!
5) bacha na všechny údajně smluvní servisy - pokud podepíšete smlouvu s pojišťovnou, řešte na základě jejich instrukcí z mailu nebo nahraném telefonu z jejich KC - šmejdi jsou ve všech odvětvích a i tady můžete narazit na někoho, kdo vás obere..
No a doporučení - pokud vám stojí výměna skla za víc než 10tis, uvažujte raději o kompletním havarijním pojištění - např. já mám staré auto za 50tis pojištěno se spoluúčastí 2000,-Kč - je tam havarijní vč. skel - za cca. 2400,- ročně. Připojištění skel samotných bývá kolem 2000,- běžně.
Měl jsem u CSOB, na všechna skla, SÚ 500kč+ doplatek nad 5000Kč. .Měnil jsem 2x poprvé s doplatkem cca 300kčnad onu sumu-přijel před panelák nafotil, vyřezal rozbité, nalepil nové, nafotil, ofotil ORV II, vydal účtenku zinkasoval peníze a odejel. Podruhé sklo pod 5000 nedoplácel jsem nic ani SÚ . U smluvního servisu pojištovny se neplatilo SU. Cca 8-10 roků zpět, bylo to základní sklo bez dalších fičur (dešťák, tónování skla atd-proto jen do 5000kč!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.