Fabia Junior - rozdílná mezera mezi podběhy na přední nápravě
Od:fildaodpovědí:6změna:
Na mé Fabii junior, 120 000km najeto, ročník 2002, hatchback, mám na přední nápravě na každé straně jinou vzdálenost mezi kolem a podběhem(blatníkem) cca o 2-3cm. auto je tedy jakoby nakřivo, nejprve jsem si myslel že je to praskla pružina u řidiče jelikož tam je vzdálenost menší(auto je níž na téhle straně), nicméně po kontrole se zdá že jsou obě pružiny původní a v pořádku – ne prasklé. Zdá se, jakoby vzdálenost u řidiče byla tak jak má být, ale u spolujezdce je mezera příliš velká, auto je u spolujezdce jak koza. Setkali jste se někdo s tímto problémem, čím to bylo? Děkuji
jednou mi známý psolal foto staré toyoty, kde bylo uchycení předního tlumiče vylepšeno navařením asi 4cm tlusté matice...auto po bouračce vyklepané přesto křivé, sjížděla se pneumatika, nešla udělat geometrie...zjištěno 2 roky po zakoupení, kdy se majitel konečně odhodlal do servisu
Jestli myslíš sedlé na 12 té hodině a tak auto napadává na jedno kolo, tak je vadný tlumič a je potřeba měnit oba včetně pružin a horního uložení. Nutné hlavně pružiny a horní uložení. Pružina může na závitu uhnít a ztratit se jízdou (odpadne ten zbytek).
A není na tý zvedly straně málo zasunutej tlumič do tehlice? Nebo naopak na tý nižší propadlej moc dolů třeba kvůli povolenymu nebo prehnilymu tomu svěrnymu šroubu?
Ale jde, aspoň u Seatu Leon (stejný jako oktávka) se to kolegovi po výměně pružin povedlo, asi to málo dotahnul, ten plech se urval, tlumič projel skrz a rozhadroval kloub na poloose
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.