Dobrý den, před cca čtvrt rokem jsem koupil od známého ojetý automobil. I přes můj požadavek kupní smlouvy jsem žádnou nedostal tak jako jsem nebyl obeznámen s historií a stavem vozidla. Přepis proběhl na základě složení 1/3 dohodnuté ceny. Po měsíci ježdění s tímto vozem jsem se rozhodl pro jeho vrácení původnímu majiteli. Nyní již cca 2 měsíc chci auto vrátit za podmínek že mi budou vráceny prostředky které jsem zaplatil. Důvodů je hned několik, například zamlčený stav vozidla a skrytých vad. S pánem jsem se několikrát dohodl na vrácení auta. Bohužel se však nikdy na schůzku nedostavil, tím pádem nechce celou věc řešit, zablokoval si mně a udal mně na policii za údajný podvod a nedovolené obohacování. Prosím poraďte jak v této věci dále postupovat. Předem díky za odpověď.
Tohle je dnes už třetí dotaz, který by měl být spíš minitrovi školství. Jak je možné, že ze škol vycházejí absolventi, kteří si neumělí poradit s tak pro život obvyklou situací, jako je koupě auta? Za tohoto stavu věci bude asi nejlepší nezamotávat se dál do tohoto nesmyslného počínání a předat to k dořešení právníkovi.
paveldvorak
když ti ministři se po půlroce mění...a dokud budou naším vzorem blbí amíci, ministr s tím neudělá vůbec nic
Takže jaký existuje doklad o tom, za kolik jste auto koupil, kolik jste mu už zaplatil a kolik mu jeśtě dlužíte? Proč kupujete auto, s jehož stavem a historií nejste seznámen?
jenda*
Doklad neexistuje žádný. Zaplatil jsem 1/3 a tu požadují zpět za vrácení auta. On nechce ani vrátit peníze, ani zpět auto. Protože jsem mu jako známému bohužel věřil a spálil jsem se
Kupní smlouvu jste uzavřeli ústně a je podle práva platná. Nikdo Vám nezamlčel stav vozidla, páč jste se o něj nezajímal.
Po měsíci ježdění s tímto vozem jsem se rozhodl pro jeho vrácení původnímu majiteli.***z jakého PRÁVNÍHO důvodu chcete vrátit vozidlo. Jaké skyryté vady máte na mysli? Kdo to rozhodl, že je to skrytá vada?
Prosím poraďte jak v této věci dále postupovat***splnit to, co jste se zavázal, uhradit částku za nákup vozidla.
Jak již zde někdo správně napsal, to snad není možné, že je tak mizerné vzdělání u lidí.
Když už si teda myslíte, že na to máte ze zákona záruku půl roku, tak mi teda řekněte co byste s tím dělal po tom půl roce,až by to bylo splácené? Myslím pokud by se závada projevila později..Vždyť jste vlastně ve výhodě! Zaplatil jste jen třetinu, nee? To,že lhal anebo je hloupý, když nevěděl nebo nechtěl vědět o DPF,je věc jiná. Místo splátek to nechte opravit..V Praze u Sapy to umí vyčistit dobře za 5000kč..Pak mu to odečtěte..
investovat do advokáta, nebo se smířit s tím že za nezkušenost nebo blbost se platí...ptát se tady, po 3 měsících od zakoupení auta , to nedává žádný smysl...nikdo nic neporadí...a mazaný pepík - prodejce počítá tím, že se s tím smíříš a on s tebou vyjebe...
Na druhou stranu, jít oznamovat na polisii něco o obohacení se zakoupením rozpadajícího se auta něco svědčí o jeho inteligenci a úrovni právního vědomí
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.