Nejste přihlášen/a.
Budu odhlašovat a bourat 3 Favority, dosud na RZ v depozitu. Mohu použít 2 jejich zadní nápravy a na nich postavit vlek za OA, např. pro odtah aut? Bude přihlášen? (Předpokládám, že se všemi účtenkami za materiál a po předchozí TP na STK). Musí ho stavět svářeč se státní zkouškou? Děkuji za rozum, Emil N.
náprava a oj musí být schválena pro použití na přípojném vozidle, dokládá se to homologačním respektive typovým listem výrobce, každý takový díl musí být řádně označen, číslem i typovým štítkem...nápravu z favoritu bylo možné bez problémů použít kdysi před 15 lety, kdy platila stará vyhláška a ČR nebyla v EU...dnes musí být každý konstrukční celek a každá konstrukční část schválena...a to proto, že nejsme v africe a nelze dopustit stav, aby po ulicích jezdili nebezpečné hybridy, ohrožující životy a zdraví nevinných lidí...pokud doložíte od výrobce favoritu, že náprava z favoritu je shodná s typem ABCD 12345, a použitelná jako náprava na přípojné vozidlo kategorie O1, nebo O2, tak zbýbá ještě doložit tu oj...respektive podle toho, jaká vlek se chystáte vyrobit...
Pokud homologace doložíte, ale nedoložíte svářečským průkazem svářečské zkoušky, pošle Vás uředník do některého z výzkumných ústavů kde s evěnují motorovým vozidlům pro posudek a protokol, že je vozík svařen správně v souladu s příslušnými normami...co je pro Vás jednodušší? Koupit si celou odtahovku, celý vlek, samotné nápravy s homologací?
Přípojné vzidlo musí být také vhodným způsobem odpruženo...Tak se rozhoduijte, co je pro Vás nejjednosušší...Ale s nápravou z favoritu rozhodně neuspějete...
Vážený pane "nu", děkuji za Vaší vyčerpávající - a viditelně zasvěcenou - odpověď. Trochu jsem to tušil, jen jsem potřeboval jistotu. Dobrá, půjdu pro nápravy a oj. Ojojoj, to bude peněz! (mimochodem, ta zasvěcenost mi něco připomíná, není Váš podpis zkratka? Neměla by být spíš nú...? Asi ano, že? Takže se můj imaginární dluh u Vás o5 zvětšil...!). ZNOVU DĚKUJI, Emil.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.