Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čím nahradit rozpěrný nýt?

Od: vasek5 odpovědí: 17 změna:
Dobrý den,
sundávám plastové podběhy na Opelu a ty drží pomocí plastových rozpěrných nýtů.
Vždy musím zatlačit tu prostřední tyčinku dovnitř abych mohl nýt vytáhnout, tyčinka však vždy spadne dovnitř.
Zbyde mi mi pak pouze ten kus bez té dutinky.
Nevíte čím by ten kolík šel nahradit?
Celý jeden ten kousek stojí 25Kč, jelikož sundávám všechny podběhy a prahy, budu jich potřebovat snad 50ks.
Co tam dát samořezný šroub?
Děkuji

Čím nahradit rozpěrný nýt?
Čím nahradit rozpěrný nýt? #2

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Já podobné spojky používám na upevňování krytů na strojích, ale původně je to určeno pro autíčkáře, porávě na ty podběhy a čalounění to funguje dobře, je to i opakovaně rozebíratelné, protože místo kolíéku je tam šroub - sice plastový, ale při troše citu při šroubování se to dá používat i několikrát

joom.com/...

hodnocení

2x
Zkusil bych plastovou kulatinu potřebného průměru google.com/...
Jaký je průměr otvoru nýtů? Musí to být jen v černé barvě?

glyx
hodnocení

2x

Pohledej na aliexpressu.Pytlík 50 kusů vyjde na +- dva dolary.

vasek5
hodnocení

Nemůžu to na Alíkovi najít, stačí mi ta kulatina.

paveldvorak
hodnocení

2x

podobné spojovací prvky mají např. v autokelly, ale jak bylo výše napsáno, vše je to z číny a na aliexpresu je výrazně lepší výběr i ceny...akorát to doručení je tak na 3 týdny

vasek5
hodnocení

Z Ali bych si to rád objednal.
Pod jakým názvem to můžu zkusit najít?
Děkuji
riva

" Car clips", vybírat podle vhodného průměru, namátkou třeba vi.aliexpress.com/...

paveldvorak

dobré jsou tyto, důležité je zvolit správný průměr a délku...naopak nedoporučuji klipy které mají na kolíčku drážky nebo závit, případně místo kolíčku plastový šroub s hlavičkou na kiřížový šroubovák

Wholesale Product/...

hodnocení

0x

Zkus najít nějakou rozměrovou náhradu třeba na netu...

Mrkni na: automobilovedily24.cz/...

kód je totožný s tvým kodem na pytlíku

mn

Tak kod na pytlíku ještě nemám *smich*

A na té fotce je pytlík od čeho?

vasek5
hodnocení

Ta plastová kulatina 5mm by stačila.
Nejde koupit běžně v nějakém obchodě nebo jen na internetu?
Děkuji

Odkaz jsem dal výše, obecný, nebyl znám průměr... teď konkrétně, průměr 5mm a délka 1000mm za 31,- plus poštovné... Nebo zdarma na prodejně promodely.cz/...
Další profimodel.cz/...
zaseja

Zkus se podívat někde u paneláku, kde dělají zateplení a zkus tu plastovou dlouhou hmoždinku a z ní ten trn, ten by měl mít 5mm zbozi.cz/... zkus to, jinak příště nezatloukat do nýtu, ale vyšroubovávat

Ještě rcprofi.cz/...
Nebo tyč nerez kutil.cz/...
vasek5
hodnocení

Pokud na nějaký panelák který se zrovna zatepluje narazím, podívám se po té hmoždince, dobrý nápad.
Pokud vy však šly takové nějaké 5mm čudlíky koupit, rád bych koupil.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]