Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co to je za pojistku?

Od: krystof odpovědí: 15 změna:
Dobrý den, zjistil jsem že mám na Audi 80 1.9 TDI přepálenou 80A pojistku. Nevíte někdo na co ta pojistka může být? Auto normálně funguje, jen občas trvá delší dobu než nastartuje.
Co to je za pojistku?

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

tipuji žhavení---pokud ano tak zkontrolovat žhaviče-kolik berou-popřípadě pokud je nějaká svíčka ve skratu-výměna-nevím jak je to u toho vozu s přívodem/kabelem k těm žhavicím svíčkám-kouknout jestli to není někde třeba po opravě přiskřípnuté na kostru...

krystof
hodnocení

Ano je to žhavení. Ale je divné že to chytá většinou na otočení, když to teď vlastně vůbec nežhaví. Možná to bude tím že je teď teplo.

Kamarádovi taky chytá zetor na drc a nemá žhavičky (5718)

krystof
hodnocení

To je možné, otázka je jaké by to bylo třeba v -5 stupních.

Tak to vím, že je bez šance. U tebe možná se startovacím sprejem a dlouho protáčet.

Není lepší a šetrnější pro motor nové žhaviče a pojistku?

krystof
hodnocení

Tak samozřejmě že do zimy to musí zas fungovat.

Jinak ten černej a bílej dvoupin konektor v pojistkovce na kraji je OBD diagnostika.

Je tam plus, mínus, K-line a L-line

hodnocení

3x

Tohle si někde ulož

fuseandrelay.com/...

Glow plug = žhavící svíčky

Nakup si kvalitní pojistky na tme.eu od cýrobce MTA nebo Littelfuse.

Pak se blbě hledají závady a máš to dost poměněné bůh ví čím. Takto jsem dlouho laboroval na A100. Stačilo vyčistit pojistkovku a poměnit vadná relé a kvalitní pojistky. http://tme.eu

doplněno 07.07.23 20:40:

Jinak v krytu pojistek je schéma. Německy nebo anglicky s popisky pojistek.

krystof
hodnocení

Podle schéma na krytu je to pojistka číslo 22 a u ní je napsáno jen DIESEL.

Jen diesel, četl jsi můj odkaz? Pojistka 22.

Petrol none a Diesel glow plug

@gumidek
Je velky rozdíl mezi pojistkami MTA, Littelfuse a mezi těmi noname co prodávají na benzinkach třeba? Díky za odpověď

Dost zásadní. Ty srandy noname z mototechen a benzínek jsou z blata. Nějaký tenký hliník s velký přechodovým odporem. Pak se upalují pojistková pouzdra a držáky pojistek v autech a je to neopravitelné (jen výměnou dílu) a v případě třeba Škodovek z let 97 - 2010 třeba se jedná jen o pojistkový rámeček a v něm napícháno množstvý drátků s konektory SPT a JPT.

Přepíchat to není sranda. Proto ty sra*ky nepoužívat. Hlavně ne na věci s velkým odběrem. Nejčastěji se pálí zadřený fukar topení.

Co to je za pojistku? #2

svetsoucastek.cz/...

šmejdy jsou třeba tyhle vroubkované na tom těle plastu

mulac.cz/...

@gumidek

pak si zkontroluju mé pojistky

ještě se zeptám, čím kontakty pojistek ošetřuješ, aby kontakt nezhoršovala oxidační vrstva, která mi pojistku mimochodem "vyřadila"

paráda díky*palec2*

Umeju to sprejem na kontakty od valvoline (je ho obsahem hodně).

Pokud je kontakt v háji, tak překrimpuju novej.

V nouzi smirkový papír 1000, ale serveš poniklovaní s mosazného pinu.

;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]