Nejste přihlášen/a.
Radime, nesmysl. Nikdy jsem nedostal pokutu a to jsem omylem projel úsek dálnice nedávno. Brána to technicky umí, ale legislativa ještě není dotažená.
JJ souhlas stejně se vždy najde osoba která neuvěří a bude šířit nepravdu a přitom nezná legislativu! Milan a Gumidek- Radim3
radím sice špatně ale radím a hádám se!
radime,
z koho po 3 hodinách vypisovani nesmyslů vyleze
ale to píšete Vy.
Jak to pozná, se kterým autem jsem zrovna jel, když mám více aut a jen jednu průkazku ZTP?
To, že brána něco pozná, o tom není polemika, ale jen o tom, že automaticky zasílá sankce. Tak to opravdu není.
Radim3-to ale nikdo neodporuje že to brány neumí umí i tu DZ : Ale není legislativně možné za tento přestupek-jízda bez platného kuponu-při zjištění mýtnou bránou daného řidiče postihovat-TOTO je legislativně možné VÝHRADNĚ jen po zastavení policií. nebo bez záruky ,dalšími orgány (tuším VP a celní služba)
Ale pane Radime, odkaz je na obecné povídání o poplatku za dálnici.
Nikde ani zmíňka, že projedete bránou bez známky a přístroje to vyhodnotí jako přestupek. I na Vašem odkazu polici je uvedeno, kdo je osvobozen od poplatku.
To ale brány neumí vyhodnotit, proto se to neřeší.
Váš kolega dostal pokutu, když ho zastavili, nikoliv, když ho brána "odhalila"
Uvědomte si, že proč asi se už známky nelepí na sklo?****ekonomický důvod. Moc dobře si to uvědomuji.
rozpozná každé vozidlo bez zaplaceneho poplatku***nepozná vozidlo osvobozené od poplatku
už vám jde pozdrav domů. ***Nejde, to se mýlíte.
Jak jinak by jste to chtěl kontrolovat?***Jen zastavením policie a celníků.
Mimo léto jezdím každý měsíc po dálnici, mám ZTP, ještě nikdy nepřišla pokuta. věřte tomu.
Stacionární kamery jsou kamery, které vídáte připevněné na ocelových rámech nad dálnicí. Jedná se o původní mýtné brány, které vybudovala firma Kapsch. Policisté a celníci mají ke stacionárním kamerám přístup. Většinou stojí v autu opodál a napojí se na ně, například na tabletu.
Jakmile stacionární kamera zaznamená průjezd řidiče bez zaplacené dálniční známky (pozná to podle SPZ v databázi), hlídka dostane na své zařízení signál. Policista či celník následně vyráží neplatiče zastavit.
zdroj: autotrip.cz/...
Brána nepozná vyjímky...
ale brána je napojena na systém a ten vás rozpozná.
Na jaký systém? Když průkaz není napsán na moje vozidlo? Co rozpozná?
Navrhuji, necháme si každý svoji pravdu. Vy to, že systém rozesílá pozdravy, já to, že to systém nerozesílá pokuty,
dnes 16:42
ZTP? Tak o čem se mnou debatujete?! Tím jste si odpověděl sám. Hezký den PS:a když ho hlídka nenajde, tak má obsilku doma. Jednoduché jako facka. A nevěřte tomu, že za každým neplaticem vyrazí hlídka. Ani náhodou. Systém, obsilka, přestupek.
Vysvětlete jak to že vozidlo veze ZTP mýtná zjistí? Povezu ZTP ve svém autě-jak mýtná či databáze zjistí že ve vozidle je osoba ZTP a tudíž smí použít dálnic bez poplatku?!
Debatuje o něčem, o čem nevíte nic. Konec a hezký den (zbytek dne) a dlaší svátek.
Ještě dp nastudujte si danou problematiky abyste netvrdil nepravdy!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.