Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jízda bez známky po dálnici

Od: matyas82726 odpovědí: 36 změna:
Dobrý den, mám dotaz omylem jsem najel na dálnici ale jakmile to bylo možné tak jsem sjel. Nikdo mě nezastavil, ale je možné ze mi přijde pokuta, nebo furt stále platí že vás musí zastavit aby vám dali pokutu?
Jízda bez známky po dálnici

36 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Za BÉ ,nedojde nic

hodnocení

3x

Nepřijde nic.

radim3*
hodnocení

2x
Nebudu zkoumat vámi ujetý úsek, ale pokud jste neprojel funkční branou (hodně z nich nefunguje) a nikdo vás nezastavil, tak se nic neděje.

i kdyby projel funkční bránout, tak se nic neděje.

radim3*
Obávám se že jo pokud je brána plně funkční. Od dopravaku vím, že dokáže rychlost, RZ, pásy, pojištění, známku, STK atd. Ale musí fungovat na 100 %, a těch není v republice prý ani polovina. Hlavně ať mu nic nepřijde, poplest se může každý z nás.

Dálniční pokuta za jízdu bez známky, zaznamenáno mýtnou bránou, to v ČR ještě nikdo nedostal.

radim3*
Ne? Tak se poptejte lidí. Je jich hodně. Jízda bez známky na D1. Nevím jak se to řeší s cizinci, ale obsilku po přejetí D1 bez známky na milion % dostanete. A věřte že vím o čem píšu.

Radime, nesmysl. Nikdy jsem nedostal pokutu a to jsem omylem projel úsek dálnice nedávno. Brána to technicky umí, ale legislativa ještě není dotažená.

Pane gumidku, neuvěří nikomu...

Napadá mě univerzální kec. Je mladej... :-D

Brána... pokuta za pásy...*alene*

možná i mobil na uchu pokutuje

JJ souhlas stejně se vždy najde osoba která neuvěří a bude šířit nepravdu a přitom nezná legislativu! Milan a Gumidek-*palec2* Radim3 *nene*radím sice špatně ale radím a hádám se!

radim3*
Jste na omylu, pokud mytna brána funguje jak má, dokáže rozpoznat i auta s proslovu STK. Je to jeden systém, který podle RZ rozpozná dokonce i pojištění vozidla. Stačí, když se poptate někoho přímo z DP a ten vám to potvrdí. Takže vést debatu s někým, z koho po 3 hodinách vypisovani nesmyslů vyleze že je to vůz ZTP(bez urážky) opravdu nemá smysl.
asd1

Až na to že ZTP neni vůz ale osoba...

Co dělá brána za hustého sněžení a mlhy?

radime,

z koho po 3 hodinách vypisovani nesmyslů vyleze
ale to píšete Vy.

Jak to pozná, se kterým autem jsem zrovna jel, když mám více aut a jen jednu průkazku ZTP?

To, že brána něco pozná, o tom není polemika, ale jen o tom, že automaticky zasílá sankce. Tak to opravdu není.

Radim3-to ale nikdo neodporuje že to brány neumí umí i tu DZ : Ale není legislativně možné za tento přestupek-jízda bez platného kuponu-při zjištění mýtnou bránou daného řidiče postihovat-TOTO je legislativně možné VÝHRADNĚ jen po zastavení policií. nebo bez záruky ,dalšími orgány (tuším VP a celní služba)

ltz
hodnocení

2x
Kolegyni se stalo totéž, omylem najela na dálnici. Už je to tak dva měsíce a nic ji nepřišlo.
radim3*
Tak měla štěstí že minula mytnou bránu anebo brána nebyla funkční. To se hravě stane.

hodnocení

2x
Sem tam dojde pozdrav i po roku...
Pro klid si najděte váš úsek, zda vás mohla sejmout případná mýtná brána.
ceskedalnice.cz/...
radim3*
Asi tak. 2 kolegové z firmy-jedem po 3 měsících a druhý po 7 měsících.

Ale ne za to, že neměli známku.

radim3*
Jeden jel bez dálniční známky a druhý za pásy. Uvědomte si, že proč asi se už známky nelepí na sklo? Stačí RZ a pokud je brána plně funkční tak rozpozná každé vozidlo bez zaplaceneho poplatku a už vám jde pozdrav domů. Jak jinak by jste to chtěl kontrolovat?
radim3*

Ale pane Radime, odkaz je na obecné povídání o poplatku za dálnici.

Nikde ani zmíňka, že projedete bránou bez známky a přístroje to vyhodnotí jako přestupek. I na Vašem odkazu polici je uvedeno, kdo je osvobozen od poplatku.

To ale brány neumí vyhodnotit, proto se to neřeší.

Váš kolega dostal pokutu, když ho zastavili, nikoliv, když ho brána "odhalila"

Uvědomte si, že proč asi se už známky nelepí na sklo?****ekonomický důvod. Moc dobře si to uvědomuji.

rozpozná každé vozidlo bez zaplaceneho poplatku***nepozná vozidlo osvobozené od poplatku

už vám jde pozdrav domů. ***Nejde, to se mýlíte.

Jak jinak by jste to chtěl kontrolovat?***Jen zastavením policie a celníků.

radim3*
Každá mytna brána pokud je funkční zaznamená okamžitě každou RZ bez zaplaceneho poplatku. Jinak by se elektronická známka ani kontrolovat nedala. Samozřejmě to dělá při kontrole i Kobra 11.Najedte si v Brně na D1 a ne dojedete ani do Jihlavy a na 100 % vás některá z mytnych bran veme. Tomu věřte.
radim3*
PS:ani jeden z kolegů nebyl zastaven PČR. 1 fotka z mýtné brány u Humpolce a 2 jel bez poplatku z Jihlavy do Prahy a dostal to domů bez jakéhokoliv zastavení od dopravaku. V jednom máte pravdu, že el. známky jsou pro stát levnější, ale kontrola přes mýtné brány běží. Kdyby stát spoléhal pouze na kontroly, tak by poplatek za dálnice skoro nikdo neplatil.

Mimo léto jezdím každý měsíc po dálnici, mám ZTP, ještě nikdy nepřišla pokuta. věřte tomu.

Stacionární kamery jsou kamery, které vídáte připevněné na ocelových rámech nad dálnicí. Jedná se o původní mýtné brány, které vybudovala firma Kapsch. Policisté a celníci mají ke stacionárním kamerám přístup. Většinou stojí v autu opodál a napojí se na ně, například na tabletu.

Jakmile stacionární kamera zaznamená průjezd řidiče bez zaplacené dálniční známky (pozná to podle SPZ v databázi), hlídka dostane na své zařízení signál. Policista či celník následně vyráží neplatiče zastavit.

zdroj: autotrip.cz/...

Brána nepozná vyjímky...

radim3*
radim3*
ZTP? Tak o čem se mnou debatujete?! Tím jste si odpověděl sám. Hezký den PS:a když ho hlídka nenajde, tak má obsilku doma. Jednoduché jako facka. A nevěřte tomu, že za každým neplaticem vyrazí hlídka. Ani náhodou. Systém, obsilka, přestupek.

brána to nepozná, že má někdo vyjímku, proto jsem s Vámi diskutoval.

radim3*
Brána ne, to je snad logické, ale brána je napojena na systém a ten vás rozpozná. Když uděláte foťákem fotku hledaného člověka tak ten foťák ho nepozná, ale dejte tu fotku do systému PČR a začne frmol.

ale brána je napojena na systém a ten vás rozpozná.
Na jaký systém? Když průkaz není napsán na moje vozidlo? Co rozpozná?

Navrhuji, necháme si každý svoji pravdu. Vy to, že systém rozesílá pozdravy, já to, že to systém nerozesílá pokuty,

další..

p.Milane -je to marné, je to marné, je to marné!

radim3®

dnes 16:42

ZTP? Tak o čem se mnou debatujete?! Tím jste si odpověděl sám. Hezký den PS:a když ho hlídka nenajde, tak má obsilku doma. Jednoduché jako facka. A nevěřte tomu, že za každým neplaticem vyrazí hlídka. Ani náhodou. Systém, obsilka, přestupek.
Vysvětlete jak to že vozidlo veze ZTP mýtná zjistí? Povezu ZTP ve svém autě-jak mýtná či databáze zjistí že ve vozidle je osoba ZTP a tudíž smí použít dálnic bez poplatku?!

Debatuje o něčem, o čem nevíte nic. Konec a hezký den (zbytek dne) a dlaší svátek.

Ještě dp nastudujte si danou problematiky abyste netvrdil nepravdy!

hodnocení

2x
Když vás nezastavila policie, tak se nic neděje.Spolíhal jsem se,že budu upozorněn, že se mi blíží konec doby platnosti známky-což jsem si nastavil při platbě, no a po půl měsíci jsem zjistil,že už jezdím zadara . Tak jsem hned volal na ředitelství dálnic, a pán mi sdělil, že ,pokud mne policie nezastavila,tak se nic neděje. A teď je to už rok a vše je ok. A zítra mi končí další předplatné, a zase mi nepřišlo žádné upozornění, tak na to nikdo nespoléhejte.

ŘSD by mělo platit nám za ničení čepů, silenbloků, ložisek a tlumičů, na některých úsecích.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]