Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zvuky při jízdě

Od: zs® odpovědí: 10 změna:

Při jízdě a otevřeném okně spolujezdce slyším pisklavý až skřípavý zvuk, hlavně když projíždím kolem svodidel nebo domů.Zkoušel jsem kola, zda se nepřehřívají a jsou vpořádku. Tento nespecifický zvuk je slyšet při rychlosti cca do 70 km poté už moc ne. Má někdo zkušenost, o co by se mohlo jednat? Díky za případné odpovědi. Zdeněk

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jan*
hodnocení

1x
Hagusy? Zahradka? Ta nekdy pekne piska
zs®
hodnocení

to nemám...

andys
hodnocení

1x

Zkus přitáhnout rucku... zda se zvuk změní...

Mi to dělají zadní kola asi... když hnu ruční brzdou změní se to... něco mi tam asi drhne

Mi to dělají... to se ještě používá?

Snad "mě", ne?

Ale nápad dobrej.

Ještě to mohou dělat přední desky nebo i díra ve výfuku, ale to spíš prdí, ale pokud je díra jak píšťala...

Umyl bych wapem podvozek a všechna kola zezadu. Aby tam nebyl ani kus kamínku.

hodnocení

0x
Zavřít okno. Odražené zvuky auta zní šíleně. ;)
Pokud tedy nemáte ještě Š100/120, tam vrzavé zvuky znamenaly, že vám praská konus poloosy a že vám brzy upadne zadní kolo. :-D
doplněno 03.07.23 18:31: To je potřeba odlišit, jestli se třeba ten zvuk opakovaně mění s otáčením kola
- brzdy, ložisko.., nebo se o jevuje se zhoupnutím - pružiny, tlumiče.. ,nebo závisí na otáčkách motoru, nebo je zcela monotonní.
zs®
hodnocení

...to nemám...a při otevřeném okně mi ty zvuky donedávna nedělaly...

zs®
hodnocení

jeví se spíše jako monotonní...nelze jednoznačně stanovit periodu. S největší pravděpodobností je to souvislý zvuk, ale při zvýšení rychlosti cca na 70 km se už ztrácí nebo není tak slyšet vzhledem k ostatnímu hluku...

Takže vykvaltování a pokles otáček motoru na volnoběh vliv nemá?
zs®
hodnocení

vliv to nemá

au1
hodnocení

0x

zesil si rádio *frajer*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]