Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
dostal jsem přestupek za místo zastavení v úseku platnosti dopravní značky č. B28 "Zákaz zastavení".V te době a ani nikdy jindy poslední dobou tam žádná taková značka nebyla ani v okolí. Jediné co by mohl být problém je , že jsem stál místo 3m od křižovatky tak 2m.
Pokud mi dali pokutu za tento daný přestupek nicméně značení na místě nebylo, mám šanci u odvolání?
Mohu si u nich vyžádat fotodokumentaci o přestupku? Příjde mi to jako čistá buzerace..
Parkovat můžete dle platných zákonů. A tuším, že zákony platí i v Praze.
A pokud v Praze nemůžete zaparkovat dle zákonů, pak parkujte třeba v Berouně.
stir, v této diskuzi s Vámi opět souhlasím. Sice neznám znalosti z předpisů řidiči celého česka, ale ve svém okolí vím, že zákony a vyhlášky četli jen v autoškole, občas něco zaslechnou v televizi a tisku.
Ale důležité podrobnosti neznají. Rodiný přítel s nadsázkou říká, že policistů je málo, na něj řada s pokutou přijde až za několik let, to pak není velká pokuta, když to rozpočítá na všechny přestupky.
Zákon č. 361/2000 Sb.
Zákon o provozu na pozemních komunikacích a o změnách některých zákonů (zákon o silničním provozu)
zakonyprolidi.cz/...
§ 25 Zastavení a stání ...
§ 27 Řidič nesmí zastavit a stát ...
---
Na zákaz zastavení a stání neupozorňují pouze svislé dopravní značky.
Nahradit ho mohou také vodorovné dopravní značky, jejichž význam je naprosto identický.
Přerušovaná žlutá čára umožňuje zastavení a zakazuje stání.
Nepřerušovaná žlutá čára zakazuje obojí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.