Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Registrace vozidla na úřadu

Od: sacharid odpovědí: 3 změna:
Dobre odpoledne.
Kupoval jsem ojeté auto, tudíž jsem uveden v kupní smlouvě. Přítelkyně v ten den nemohla kvůli práci tak jsem pro auto jel já.
Chceme ale aby auto bylo napsáno na ni, aby ona byla vlastník. Stačí jen do papíru na úřad do přihlášení vozidla napsat do kolonky vlastníka její jméno nebo to nepůjde, protože v kupní smlouvě jsem já. Nebo nezáleží na tom kdo je v kupní smlouvě?
Na úřad půjdeme oba dva spolu, ale aby neměli problém s tím že auto jsem koupil já, ale přihlásit to chceme na ni.
Nebo to mohu přihlásit na kohokoliv, kdo by semnou šel na úřad a s kupní smlovou to nemá nic společného?
Děkuji.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

paveldvorak
hodnocení

3x

kupní smlouva se nepředkládá...pouze u nového vozidla jí na úřadu vyžadují kvůli posouzení, zda žadatel bude platit na FU DPH či nikoliv...takže u ojetiny nezaleží na tom kdo je v kupní smlouvě

hodnocení

0x

Registrovat nic nebudete. Vozidlo je již dávno zaregistrované. Vy budte jen a pouze provádět Zápis změny.dříve to byl převod vozidla a přepis vozidla) Vozidlo se regitruje a) nové z výrobykteré koupíte u některého prodejce b) vozidlo dovezené ze zahraničí.

Kupní smlouva nikoho nezajímá , tedy při zápisu změny-ta je jen a pouze pro Vás jako kupujícího a pro prodávajícího! A jen tak mimo .- jak to máte "ošéfované" s prodávajícím? Bude osobně přítomen nebo máte jeho PM a máta komplet doklady vozidla? Zápis změny lze na kohokoliv, tedy pokud je plná moc. Dodatek-při zápisu změny je nutno-osobní přítomnost prodejce a kupce (možná varianta plná moc jednoho či druhého či obou na třetí osobu) a jejich osobní doklady (OP...)diklady vozidla (ORV I a ORV II) protokol o evidenční kontrole (toto nahrazuje pak protkol z TK) stáří do jednoho roku.

sacharid
hodnocení

Vozidlo je ze zahraničí. V ČR bude registrováno poprvé.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]