Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
Že k registraci vozidla na úřadě je třeba plná moc předchozího majitele pokud se na úřad nedostaví kupující i prodávající je známá věc. Jsou případy kdy se ale předchozí majitel odmlčí, zmizí ze světa a jsou z toho akorát problémy a auto stojí odstavené.
Tohle není tato situace, nicméně pán z bazaru tvrdí, že když je auto z dovozu, plná moc není třeba. Je to možné?
Ať googlím jak googlím, bez plné moci to nejde. Auto je z Itálie, po dovozové STK a po evidenční kontrole. Momentálně na převozní značce.
Všechny potřebné papíry mám, jen nemám plnou moc a prý není třeba a to se mi nezdá. Co jsem našel tak neexistuje případ kdy by plná moc nebyla třeba. Nebo je tam ta možnost? Ale proč by pán kecal, nějaký zkušenosti má a asi ví co a jak. A kdyby to chtěl oje*at tak nekomunikuje vůbec. Na úřad jdu v pondělí, tak ať vím na co se připravit. Počítám že mě pošlou domů ať si plnou moc seženu.
Děkuji.
Mohu ještě dotaz když jste to absolvoval?
Které papíry je třeba vyplnit? Mám vyplněnou přihlášku k registraci vozidla. Teď však koukám že ještě existuje něco jako "schválení technické způsobilosti jednotlivě dovezeného vozidla". Potřebuji obojí? Nebo jen jeden z nich?
Vozidlo je v zahraničí odhlášené, takže plná moc není potřeba.
Ohledně rychlosti vyřízení záleží na tom, jestli budou nějaké problémy při schvalování technické způsobilosti pro ČR. Já jsem měl patálii s dovozovkou a schválením, což trvalo na STK a úřadě cca měsíc. Ovšem byla to Honda Goldving z USA.
Při auťáku z Evropy by to mělo být OK, když tam nebudou problémy s vyměněným motorem a tak...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.