Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Chci koupit MPV nebo SUV diesel

Od: aloisb® odpovědí: 30 změna:

Náš FORD S-Max pomalu dosluhuje a tak přemýšlím o koupi nového vozu. Chtěl bych ještě stihnout nějaký diesel s karoserií MPV nebo SUV, ale v nižší cenové kategorii případně s chudší výbavou. Poradí někdo?

30 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Musí být auto nové nebo může být ojeté?
Jaký je cenový strop?
hodnocení

Chtěl bych nové, tak do 500 000. Pokud by nebylo, tak bych koupil ojeté zase S-Maxe.

Nové SUV v naftě do 500 tisíc? *smich* Já bych rád nový elektromobil za 500 tisíc. To se ale nestane. Budete muset jít s cenou nahoru.

iano
Nechápu jak někdo může chtít dobrovolně elektrojebk*.
Lano to pochopíš, až se svezeš:))
re4zon
A ty mozna pochopis, jaka je to ekologicka katastrofa, az si neco zjistis neco o zivotnosti, moznostech recyklace a surovinove narocnosti na vyrobu baterii. O pohonu nemluve. Pro mene chapave, i nejhorsi diesel nevyprodukuje za svuj zivot ani polovinu emisi jako prumerny elektromobil. Mimochodem, svezl jsem se uz hodnekrat a zadnou vyhodu jsem nezaznamenal.

@re4zon O ekologicnosti spalováků bych pomlčel. Nemluvě o tom, že já chci jezdit a né neustále něco opravovat a servisovat.

re4zon
Tak si jezdi, ale necpi to ostatnim jako ten clenovec vyse. A jestli se chces bavit o ekologicnosti, tak si zjisti jak a z ceho jsou baterie a z ceho vlastne ty emise pochazeji. Mozna na to prijdes.

@re4zon Já to nikomu necpu. Jen jsem vyjádřil svůj názor. Že se toho hned chytá každá tupá hlava a hned začne mektat něco o ekologii o které nic neví. Za to já nemůžu

Bobika není to sice 500, ale v De jsou nabídky MG4 za cca 23-24tis eur, takže je to už pod šest set tis půlroční auto. Včera jsem to viděl na YouTube.

@stir O MG4 nemám zájem. Z venku je to hezké auto, ale uvnitř strašný design jak od VW. Čekám na MG5. Potřebuji kombíka. Nechci vozit psa na sedačkách *smich*

lubosnovak
hodnocení

0x

Napadá mě zbrusu nová Dacia Jogger, ale nevím, jestli nebude pro Vás malá, když vlastníte S-Max. Musel byste ale oželet diesel, který nenabízí.

hodnocení

0x
ssangyong
doplněno 04.07.23 09:46:

Rextony se prodávají ojeté kolem 150tis, motor mercedes, ... ale to "nové" jsem v dalším komentáři přehlédl...

Pokud se chcete (kdo ví proč to lidi dělají) vyhnout 1,5dCi Dacia Duster, pak tedy Ford Turneo - když se podaří sehnat v akci nebo předváděčku...

Jinak jedině Opel Mokka.

lubosnovak

Jenže Tivoli Grand není MPV a ani SUV a navíc se v současné době nedá objednat, čeká se na novou generaci, Korando je dle mého názoru pro pána malé a Rexton je už nad jeho finanční rozpočet.

hodnocení

Máte pravdu, ale co říkáte na ojetého Kodiaka s manuální převodovkou a pohonem předních kol? Ten by se do 500 000 Kč dal sehnat? Samzřejmě dvoulitr.

lubosnovak

No, jestli by byl po všech svolávačkách a servisních akcích, proč ne.

Vím, že na některých kusech se na záruku nebo kulanci musely několikrát - i 3x - měnit vadné vodní pumpy, auto třeba také netopilo, protože se z prvovýroby dodávaly nekvalitní chladiče, které si nerozuměly s chladicí kapalinou G13 a jen samotné čištění čistícím prostředkem Haertol vyšlo v autorizáku na 5000 Kč a k tomu se musel koupit ještě nový chladič, a tohle, pokud vím, se na záruku neuznávalo.

Takže opravdu jen Kodiaqa s jasnou servisní historií, kde tohle vše bylo provedeno.

jirib
Do 500.tis. je jich na Sautu 9.Z toho 8ks 4x4 a jedna předokolka.
Pětiletá auta s nájezdem 200.tis. a více.
sauto.cz/...
k2

@jirib: Nektera zadani proste nemaji reseni. Pokud budu verit wikipedii, tak to vypada, ze nic jako Kodiaq v nafte s pohonem prednich kol a s manualni prevodovkou Skoda Auto nikdy seriove nevyrabela.

Ono obecne u teto kategorie "velkych" SUV (tedy velkych v evropskych meritkach) bude manualni prevodovka dost omezujici kriterium...

hodnocení

Pokud jde o ty výrobní závady, tak se asi týkají jen určitého roku výroby, ne?

lubosnovak

No právě mě se zdá, že to trvalo snad 3 modelové roky protože na tyto závady se přišlo až po nějakých ujetých kilometrech, a proto např. na to chlazení Škodovka už záruku neuznává. Vlastně škodovka na ty závady přišla díky svým zákazníkům.

Ono to nové korando se už snad ani nedá v dieslu koupit. Dneska už diesel nejspíš nedává smysl.

lubosnovak

Ano, nedá, ale ono stejně dieselové, když se ještě teda dalo objednat, bylo o 100 tisíc dražší než benzín.

hodnocení

0x
Zde zmiňovanej Kodiaq rozhodně není bez problémů.
Tohle je taky možnost. Motory a prevodovky bez problémů i u daleko větších nájezdů v zahraničí
auto.bazos.cz/...
lubosnovak

Souhlasím s Vámi s tím Kodiaqem.

hodnocení

Ty ALFY nemají karoserie MPV nebo SUV, což je má podmínka.

k2

@aloisb: Budete se asi divit, ale samotna Alfa Romeo prezentuje model Stelvio jako SUV...

@aloisb
Co ti brání v tom zajet třeba do AAA a nějakou Alfu Stelvio vyzkoušet, abys měl představu.
Lepší když v takovýhle velkým bazaru pár kousků různých značek aut vyzkoušíš než teoretizovat bez vyzkoušení. Za malou projížďku nic nedáš.

hodnocení

0x
Dle mého už nový fosil nedává smysl. Čekačka bude rok a půl, pokud to nebude skladovka a kdoví co bude za dva tři roky. Emisní povolenky z paliv, zákaz do center měst nebo záplavy čínských či amerických levných EV?
re4zon
A az na to dojde a nastane faze dve, tedy brutalni zdaneni EV (protoze vypadek dani se nekde bude muset vzit), nabijeni na pridel (protoze dalsich nejmin 20 let nebude dostatecna kapacita site ani v tech nejruzivejsich snech), bude jezdit individualne mozna tak 5% nejmajetnejsich lidi. Cil splnen. Pak se mozna tomu zbytku konecne rozsviti a vezme hole do ruky.
@stir
Motory na fosil se ještě vyvíjej. Na druhou stranu pokud to zakazou do měst, tak takový auta nemaj moc smysl.
" nečekané"úmrtí jednoho z největších odpůrců elektroaut Sergia Marchionne, bravurního manažera, hlavoun jak má být. Aspoň že na ty cigára to mohli hodit jako rakovinu plic.
cs.m.wikipedia.org/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]