Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Chiptuning turboefekt

Od: samurraj® odpovědí: 5 změna:
Zdarec, u mé škody Scala 1.5 110kw mám jeden problém. S motorem jako takovým, jsem naprosto spokojený, ale vadí mi docela velká turboprodleva. Když chci předjet a sešlápnutí plyn, roztočí se turbo a trvá na můj vkus docela dlouho, než auto vystřelí. Potom již je výkon perfektní, ale ten začátek mi vadí.
Proto by mě zajímalo, jestli toto dokáže načipování nějak eliminovat nebo zlepšit. Díky za odpovědi V.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

trtr
hodnocení

2x
Zdravím, toto řeší Twin či Biturbo. Někteří tuneři dávají Blow of ventil, aby turbo neztrácelo tolik točky při řazení či podřazování.

asd1
hodnocení

1x
Musel bys dát jiný turbo, který tlakuje i v nízkých otáčkách...
hodnocení

Aha, takže čipování je tedy k ničemu. Existuje vůbec takové turbodmychadlo pro SCalu? No, díky za odpověď.

nickys
29.06.23 19:46

*alene*

asd1
Existuje, ale to už vyrabis úplně jiný motor,jednodušší i levnější je vyměnit celý auto. Zvýšení výkonu cipovanim = zvýšení plniciho tlaku a odpovídající zvýšení dávky paliva. Pokud víc vzduchu už turbo nedá tak přidávat palivo nejde, směs by byla moc bohatá.
Je otázka je jak jsou aktuální mapy jestli turbo v nízkých otáčkách dává na max nebo by šlo přidat,podle mě dává max a něco cipovat by šlo jen pro vyšší otáčky,tam ti ale aktuální výkon stačí..
Ptej se profiku,pokud ten motor už dělali tak by měli mít graf průběhu vykonu/ MK a otáček před a po...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]