Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Žlutá RZ pouze vzadu

Od: doutnak® odpovědí: 14 změna:
Ahoj..Poslední dobou vídám náklaďáky různého stáří a nosnosti pouze s jednou RZ vzadu žluté barvy.Viděl jsem takhle různé staré Tatry fekál,Avie a V3Sky jeřáby..Ale i těžkotonažní nové sklapěče..Nevíte někdo, proč mají jen tu jednu žlutou RZ? Nějaká novinka nebo výjimka?

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lubosnovak
hodnocení

5x

Zřejmě se jedná o tzv. Tatraktor: agroportal24h.cz/...

auto.cz/...

idnes.cz/...

hodnocení

Díky! Ano, to bude ono! Zase krásný podvod, jak vše obejít a vydělávat..Když to bylo zavedeno pro zemědělce, tak jak je možné, že už to má téměř každý na vozidle s pohonem všech kol? Dnes jsem viděl Ladu Nivu, která měla taky jen tuhle zadní žlutou RZ..A podle tuningu na ní vytvořeném to auto evidentně nejezdí pro zemědělce *alene* Zajímalo by mne, kdo a za kolik tuhle "přestavbu" provádí?
k2

@doutnak:Proc podvod? Pokud nekdo (nove) vozidlo takto otypuje, nebo starsi pretypuje, tak v tom nevidim problem. Prestavbu provadi bud specializovane firmy, nebo k ni vyda dobrozdani vyrobce/zastupce vyrobce (dovozce) za predpokladu splneni nejakych nalezitosti.

A kolik prestavba stoji? Za rok se Vam to bohate vrati na usetrene silnicni dani.

A ohledne Nivy je to slozitejsi. V soucasne dobe (a i v dobe pred valkou na UA) nema Lada a dalsi RU firmy (UAZ) globalni EU homologaci a vse se do CR dovazi na zaklade nejake individualni homologace/schvaleni typu. Dela to parta nadsencu znacky (snad nekde od HK) a tam je pak otazka, jako co se to sem dovezlo. U nivy bych to tipnul na "pracovni stroj samozjizdny".

hodnocení

Proč v tom vidím podvod? Protože potkávám monstra naložená desítkami tun zeminy z nějaké monstr stavby a právě toto ničí silnice nejvíc..jezdí jich vždy několik zasebou a úlevu z daně a všeho má pouze dopravce a developer..Se zemědělstvím to má společné pouze to, že vlastně odvážejí ornou a jinou půdu ze STAVBY nějakého obchoďáku nebo haly..Zemědělec určitě nevozí desítky tun čehokoliv..při řepné (nikoli řepkové) kampani tyhle auta s těmito úlevami nevidím..
lubosnovak

Bohužel, jak se psalo už výše, pokud výrobce nebo DEKRA a jí podobné společnosti do techničáku napíší "Traktor kolový", tak se to bohužel nedá považovat za podvod. Je to divné, ale je to tak. Nikdo nebude zkoumat, jestli vozidlo vlastní nebo nevlastní zemědělec.

A není zač.

Když něco udělám přesně dle zákona, tak je to podvod?

starsi

Pánové Milan cukrář a Doutnák jsou asi hodně "mladý"...

...protože si za svůj život nestačil všimnout jednoho úkazu: schopný, úspěšný, a bohatý je pouze ten, kdo porušuje pravidla...

Pokud pravidla dodržuješ, vždycky budeš jen ten chudý, nas*aný, frustrovaný... zkus to vyvrátit ;)

Pane, paní starší, píšete jak chytrá liška, nebo lišák.

Nejmladší nejsem, jsou tu i starší i mladší, asl za svůj živoz jste toho již hodně poznal a hodně dosáhl.

Jsem schopný, úspěšný, a bohatý, přesto nemusím porušovat pravidla. (pokud nemyslíte dopravní, to snad porušujeme všichni).

Pokud jste te: "ten chudý, nas*aný, frustrovaný", tak se více musíte snažit. Nebo Vám to vyhovuje.

hodnocení

Starsi..Nedodržuji pravidla striktně a občas pochopitelně sem tam něco očůrám..Ale když si na och*ávání někdo postaví byznys,tak to už je moc,néé? Viz..pojištění na pokuty,půjčování katů a dpf filtrů jen na absolvování stk atd..A ještě s reklamou na netu.Tak to už je moc! Zákony se opravdu šijí na míru a na objednávku..A to mě štve. Absurdistán hadr..Když vymyslím způsob, jak něco obejít jak chytrá horákyně,tak to nebudu troubit do světa a ještě si na tom nepostavím byznys s reklamou..Je jasné, že mě bude každý následovat a kopírovat.
re4zon
"Pojisteni na pokuty" je podle tebe podvod? Je, od tech, co vyinkasovali prachy a na klienty se vykaslali. Pokud tim myslis ty, kteri si postavili byznys na vyzadovani dodrzovani zakona od uredniku, tak to je uplne stejny podvod jako vzit si k soudu pravnika. Ale chapu, tady se holt nosi sklopit usi a nechat si od veskerych verejnych instituci sr*t na hlavu. Zakony ma dodrzovat pouze plebs, stat ma vzdycky pravdu, i kdyz ji nema a jedna nezakonne.
hodnocení

re4zon..Já se s tebou nehodlám přít o názory nebo něčí pravdu. Stát je kdo? Nějakej pán? Stát jsi i ty a všichni kolem tebe! A když se budeme chovat jako dobytek jeden k druhému a vše masivně oje*ávat, tak se tu pozabíjíme..Buď rád, že je tu plebs, kterej něco jakžtakž dodržuje sám od sebe, protože ho vychovali,aby se choval jako člověk..jinak bysme se tu už navzájem pozabíjeli..To, že ti co nám velí se chovají jako píp,ještě neznamená, že to musíme dělat stejně..

když se budeme chovat jako dobytek ...

Vy se tak chováte? to snad ne?

hodnocení

ještě neznamená, že to musímE dělat stejně..když se budeme-pokud se budeme.. to snad ne? Já ne;)

paveldvorak
hodnocení

2x

Výhodou tatraktoru mantraktoru a dalších zvláštních vozidel je zřejmě skutečnost, že se neplatí silniční daň

Pokud jde o jejich pohyb po dálnici, zákon 56 to zakazuje ale zákaz není doplněn žádnou sankcí, další zákon 361 to umožňuje , pokud je konstrukční rychlost vyšší než 80 km/h

tak lze obcházet zákazy vjezdu nákladáků, jezdit po dálnici a obecně ničit naši infrastrukturu a nepřispívat na ní stejným dílem jako při provozování náklaďáků...zvláštní kategorií jsou motocykly-čtyřkolky, schválené jako traktor

Všichni to ví ale nikdo to neřeší

Nějaké dělění vozidel na nákladní automobily a traktory - zvláštní vozidla tak ztrácí smysl...a pokud lze náklaďák skutečně přetypovat na traktor, jsou také chybné zákonné definice těchto vozidel

No a pokud jde o ty starší, za našich mladých let to nebylo možné, protože ČR nebylo členem EU a fungoval tady selský rozum...bordel zavedla až EU svými nařízeními ...na to navazuje daňový bordele, který navazuje na schvalovací bordel

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]