Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pojisteni vozidla na dovolenou

Od: kasunh odpovědí: 13 změna:
Ahoj, mam zanovni sportage (2020) a chtel bych s tim na dovolenou do jugoslavie (bosna chorvatsko atp). Premyslim, jestli potrebuji nejake pojisteni vozu do zahranici. Auto je porad v zaruce, mam taky havarijni pojisteni, ale zaujima me jak bych postupoval napriklad v pripade poruchy. Vidim, ze pripojisteni aut ponukaji vetsinou 4hodiny opravy technikem na miste a pripadny odtah do servisu. Jekoliz je auto v zaruce, nemuze se do nej nekdo sprtat 4h a zkouset jesli pude spravit na miste. Nevite nekdo jestli by poruchu bezplatne v ramci zaruky odstranili treba v kii v chorvatsku? Nebo je potreba sjednat pojisteni na odtah vozu spatky do cr a pak nechat opravit tady?
Jen dodam ze zatim auto jezdi spolehlive, ale najezd se jiz blizi k magicke 100k hranici a tudiz nechci nechat nic nahode.
Dekuji a preji hezky den.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

asd1
hodnocení

2x
Neomezená asistence např. ČSOB k POV,vyjde ca na 2k ročně..

jm
hodnocení

1x
I se starým verglem jsem při zahraniční dovolené sjednal na danou dobu extra připojištění asistence. Pár stovek za 10 dnů.i za ten klid stálo.
Měl jsem u české pojišťovny.
Nad tím jsem přemýšlel, jestli je pojišťovna vážně ochotna platit za to, že se vám 1000 km od Česka vysype libovolně stará plečka a jen odtak syojí třeba 30k. Mně to přijde nepravděpodobné.
Oni ti samozřejmě zaplatí opravu tam. Nebo si myslíš,že ti to s běžnou závadou povezou přes celou evropu, když to vyřeší místní fachman?
asd1
Proc by to nemelo existovat? Pojistis 100 aut za 1k, jedno chcipne = jsi porad 70k v plusu.. těch odtahu moc není,drtivá většina dojede domů...
Jako že tam zaplatí výměnu vyletěného těsnění pod hlavou, spojky.. cokoli, co ma starém autě upadne? Nevěřím, leda tak zalepení pneu.
To asd1: protože ze 100 starých pleček jich tam chcípne 10.
Pokud starou plečku pojistí, tak se určitě v podmínkách kryjí proti opravě ze stáří a opotřebení.
asd1
Těch odtahu tolik není. Kolem mě proběhlo tak 1000 výjezdu starou pleckou na dovolenou a odtahy byly dva,jeden 200 km a druhej 800.. všechno ostatní dojelo samo.
Opravdu zatahnou buď opravu na místě nebo odtah od more i kdyz treba chcipne spojka nebo skočí rozvody...
To bych si místo vrážení peněz do oprav starého auta zaplatil pojistku, ale takto to asi nefunguje.

paveldvorak
hodnocení

1x

nejdříve bych si přečetl stávající pojistnou smlouvu a nastudoval , co mám za poištění, k havarijnímu bude i asistence, jde jen o to jakém rozsahu

tomu aut se nic nestane na balkáně je na místě trochu opatrnosti

asd1
Základní asistence jsou spíš vtip než použitelný.
Autu nic nestane - když ano tak mu odtah zaplatíš ty, nebo jen řekneš sorry chybička..
mathew
Asistence tam bude, ale pokud si ji tam nepřidal zvlášť tak bude v nejlepším případě limit 5000Kč. Což je tak na nejbližší pumpu, aby nepřekážel na dálnici, ale nesmí od ní být moc daleko.
paveldvorak
nejsem jasnovidec / na rozdíl od jiných chytrých opic / a nevím, co má tazatel ve smlouvě ...:-P

mathew
hodnocení

1x
Tak nové auto by se pokazit nemělo a jestli má najeto 100 tisíc tak by se výrobní vada už projevila. Pokud se bojíte tak nejlepší je koupit asistence rovnou k pojistce a ne se s tím 3x ročně otravovat a nakonec ještě zaplatit víc. Kromě toho v takovém případě se to auto pokazí zrovna, když tu pojistku mít nebudete...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]