Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dálniční známka za EKO cenu

Od: jarin® odpovědí: 3 změna:

Přátelé,

mám po dlouhé době dotaz. Je léto a s tím je spojené i nějaké větší cestování po Česku. Byl jsem před 14 dny donucen si koupit dálniční známku 10 denní, protože zpoplatněné úseky až tak nevyužívám a už při koupi mi svrběl prst, abych zakřížkoval EKO cenu i když mám nafťáka a v případě, že by mě zastavili PČR, nebo celníci, tak bych hrál blbýho. Bohužel, jsem nikde nenašel, jaký trest za to hrozí, pokud Vás vyberou, jestli je to bráno jako kdyby známka nebyla a nebo při trošce štěstí by to skončilo nějakou domluvou. Ještě jsem viděl video na Youtube, kde borec radil si to naklikat až k té platební stránce, kde se vyplňuje karta a zaplatit to v momentě, kdy se za Váma rozjedou. Což mi osobně, příjde jako horší varianta toho, jak se to snažit obechcat, protože nepoužívám telefon za volantem a hlídat telefon, obnovovat stránku aby mě to nevyhodilo zpátky na úvodní obrazovku...to není nic pro mě.

Bohužel, jsem nikde nenašel, jestli systém je schopen rozpoznat na základě RZ, na jaký palivo mám auto a případně znemožnit nákup. Případně jestli na to můžou přijít nějak zpětně a dodatečně mi udělit flastra.

Samozřejmě počítám s tím, že tady dostanu spoustu hejtu, že chci obechcávat systém, že když na to nemám, tak ať nejezdím nebo ať si koupím roční, protože výjde nejvýhodnější. Tak Vám mé důvody, proč to chci obechcat.

1) Zpoplatněné úseky prakticky nevyužívám, takže pro mě osobně by byla nejlepší jednodenní známka, kterou sice zavedou, ale za cenu, za kterou si to nikdo nekoupí a stejně půjde do té 10 denní.

2) Cena naprosto neodpovídá úrovni a kvalitě pro 21. století. Dálnice neustále stojí, minimálně u Brna. Když to chcete objet, tak musíte jet po takových cestách, že si při nejlepší ničíte podvozek, při nejhorším riskuteje poškození kola (díry v takovým krásným úseku u Trobska)

3) Ty kolony z části vznikají i kvůli řidičům, kteří neustále jedou za sebou v levým pruhu a neuhnou prostě do pravýho. A PČR je neřeší, stejně tak jako kamiony co předjíždějí na zákazu. Tady mám foto. A ještě dodám, že nejedu jak šnek v pravým 100/110, jezdím normálních 130. Takže se pak často stává, že člověk v pravým je rychlejší jak ti odborníci v levým, co jsou na sebe nalepení tak, že to nemůžou dobrzdit.

Dálniční známka za EKO cenu

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

No, předpokládám, že meritem dotazu je výše pokuty za jízdu s ,,EKO´´ známkou. Pokud Vaše vozidlo nesplňuje podmínky pro tuto úlevu, tak jedete bez platné dálniční známky. To už můžete jet úplně bez ní, pokuta je stejná - 5.000 na fleku, ve správním pak 20.000,-Kč.

Co se týče dalších stesků - pokud známku nevyužijete, nebo Vám přijde nevýhodná, tak ji prostě nekupujte a jezděte po okreskách. Ano, naše dálnice nejsou rozhodně v TOP stavu, ale podobné remcaly posílám na zkušenou třeba do Polska, kde bude ještě vzpomínat na skvělé české silnice *smich*

No a ,,levoproudaři ´´ jsou problém, nicméně jediný, kdo s tím něco dokáže dělat je Policie, ovšem jak víme, toto řeší poměrně málo, ale už párkrát jsem naši ,,Kobru 13´´ v akci na lovu leváků viděl.

Nicméně ani pako v levém pruhu Vás neomluví za jízdu bez dálniční známky. *smich*

mathew
hodnocení

1x
Sedněte do auta jeďte do Neapole po dálnici a až se vrátíte tak si můžeme promluvit o ceně dálnice u nás. To té doby je to marný.

hodnocení

0x

Pokud věříte Youtuberům tak potěš koště. *smich* Blbější radu jsem snad neviděl. *smich* Nikdo se za váma nemusí rozjíždět. Jestli máte zaplacenou známku kontrolují kamery na branách. Porovnávají SPZ projíždějících vozidel s databází. V té databázi je uloženo jestli jste zaplatil a platnost. Stejně tak nezapomeňte že stejně takhle snadno zjistí i čím jezdíte a na jaké palivo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]