Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Stropní osvětlení - renault Thalia 1.2. 2010 - výměna žárovky

Od: flicek® odpovědí: 18 změna:

Dobrý den,
jdu si sem pro jistotu zase pro radu.
Chci vyměnit vitřní/stropní osvětlení auta.
Potřebuji jen vyloupnout sklíčko, abych se dostal k žáorovce.
Mám trochu strach na to zaltačit, ať neulomím něco uvnitř. Plastové uchyty, atd.
Co bych měl na to použít, jak to nejlépe to sklíčko s tama vyloupnout.
Renault thalia 1.2 16V - 2010
Děkuji za rady všem
S pozdravem
Lukáš

Stropní osvětlení - renault Thalia 1.2. 2010 - výměna žárovky
Stropní osvětlení - renault Thalia 1.2. 2010 - výměna žárovky #2

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

kreditní kartu nebo plastové páčidlo na to určené.

šroubovák když to nepraskne, tak ty plasty okouše

doplněno 28.06.23 10:55:

světlo je kolébka, takže panty jsou na 12 a 6 hodině dle orientace na fotce. Tam dát páčidlo a odháknout pant. NEvylamovat na 3 a 9 hodině.

doplněno 28.06.23 10:56:

dobré páčidlo je i plastový stahovací tlustý binder na vázání kabelů

hodnocení

Děkuji. Už jsem na to přišel. Použil jsem ten nejmenší plochy šroubovák a opatrně to vyloupnul.
drželo to na dvou packách po bočních krajních stranách.

hodnocení

Panty jsou na 3 a 9 hodinách. Vpravo a vlevo.
Už to mám hotové. Děkuji.

Aha, nezvykle, tak supr.*palec*

hodnocení

3x

To sklíčko má nejspíš pacičky dovnitř do svítidla. Je třeba ho vytahovat rovně, tedy páčit pomalu a jemně ze dvou stran a tak vytahovat. Jinak můžete ty pacičky ulomit a sklíčko nemusí držet. Mám vyzkoušeno na podobném typu "renaulťáckých" stropních svítidel!

Je sklíčko překlapávací nebo mačkací po celé ploše?

hodnocení

gumidek - myslím si, že je překlapávací, ale nepoznám rozdíl mezi mačkacím a překlapávacím sklíčkem. Musel bych to vidět na příkladu.

překlapávací -> houpačka (světlo třeba Felicia)

Mačkací -> tuším některé Fiaty (sklíčko se zanoří dovnitř a ven -> nekolíbe se sním na strany)

hodnocení

Děkuji všem za rady. Při čtení těchto rad jsem to i zkoušel vypačit a šlo to. Už to mám v cajku.
Plastové packy, které to drželi byly po po stranách. Myslel jsem, že je ta packa nahoře a dole, ale oni byly po stranách. Vlevo a v pravo. použil jsem ten nejmenší plochý šroubovák, co jsem našel a vyloupnul jsem to bez problému.
timto otázku uzavírám a děkuji všem moc za pomoc. :)

Jestli to máš ještě rozebrané, tak klidně sem hoď fotku.

Na internetu jsem videonávod k tomuhle světlu nenanšel.

Kdyby někdo taky potřeboval pomoc.;)

hodnocení

gumidek - omlouvám se, už to mám nasazené a jsem rád, že to svítí. Teď už to rozdělávat nebudu.

Jo, jasný, hlavně že neprasklo ;)

gumidku, tipuji to na mačkací nebo na pevné s externím vypínačem. Ty viditelné excentrické nálitky uvnitř sklíčka nenasvědčují překlápěcímu.

To jsem si také myslel. Uvažujeme stejně. Ovšem tazatel už to zvládnul a mluvil o pantech na bocích na 3 a 9 hodině v oblouku po stranách.

Ale taky tam mohl mít jen vodící čepy. To taky bejvá a změnil je za panty v popisu).

No, podařilo se mu i tak :)

28.06.23 11:41

*palec*;)

hodnocení

Přidávám fotoku rozděleného sklíčka.
Úchytky/panty byly na stranách. Teď jsem to měl vyměněné za 5 minut, když člověk vy, kde a jakou silou zatlačit.
Právě jsem přijel domů z práce a rozhodl jsem se udělat radost a ukázat výsledek práce. Ať to může pomoct i další lidem, kteří zde jsou.
Stropní osvětlení - renault Thalia 1.2. 2010 - výměna žárovky #3
Stropní osvětlení - renault Thalia 1.2. 2010 - výměna žárovky #4
Stropní osvětlení - renault Thalia 1.2. 2010 - výměna žárovky #5

Aha, tam jsou uchyceny kontakty přepínače :-D.

Každopádně moc díky. Dalším Renaulťákům to moc pomůže ;).

hodnocení

gumidek - děkuji. Když to někomu pomůže tím lépe. :)
Proto jsem to sem znovu dal. Pro ukázku. :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]