Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
jdu si sem pro jistotu zase pro radu.
Chci vyměnit vitřní/stropní osvětlení auta.
Potřebuji jen vyloupnout sklíčko, abych se dostal k žáorovce.
Mám trochu strach na to zaltačit, ať neulomím něco uvnitř. Plastové uchyty, atd.
Co bych měl na to použít, jak to nejlépe to sklíčko s tama vyloupnout.
Renault thalia 1.2 16V - 2010
Děkuji za rady všem
S pozdravem
Lukáš
kreditní kartu nebo plastové páčidlo na to určené.
šroubovák když to nepraskne, tak ty plasty okouše
světlo je kolébka, takže panty jsou na 12 a 6 hodině dle orientace na fotce. Tam dát páčidlo a odháknout pant. NEvylamovat na 3 a 9 hodině.
dobré páčidlo je i plastový stahovací tlustý binder na vázání kabelů
To sklíčko má nejspíš pacičky dovnitř do svítidla. Je třeba ho vytahovat rovně, tedy páčit pomalu a jemně ze dvou stran a tak vytahovat. Jinak můžete ty pacičky ulomit a sklíčko nemusí držet. Mám vyzkoušeno na podobném typu "renaulťáckých" stropních svítidel!
gumidek - myslím si, že je překlapávací, ale nepoznám rozdíl mezi mačkacím a překlapávacím sklíčkem. Musel bych to vidět na příkladu.
Děkuji všem za rady. Při čtení těchto rad jsem to i zkoušel vypačit a šlo to. Už to mám v cajku.
Plastové packy, které to drželi byly po po stranách. Myslel jsem, že je ta packa nahoře a dole, ale oni byly po stranách. Vlevo a v pravo. použil jsem ten nejmenší plochý šroubovák, co jsem našel a vyloupnul jsem to bez problému.
timto otázku uzavírám a děkuji všem moc za pomoc.
Jestli to máš ještě rozebrané, tak klidně sem hoď fotku.
Na internetu jsem videonávod k tomuhle světlu nenanšel.
Kdyby někdo taky potřeboval pomoc.
gumidku, tipuji to na mačkací nebo na pevné s externím vypínačem. Ty viditelné excentrické nálitky uvnitř sklíčka nenasvědčují překlápěcímu.
To jsem si také myslel. Uvažujeme stejně. Ovšem tazatel už to zvládnul a mluvil o pantech na bocích na 3 a 9 hodině v oblouku po stranách.
Ale taky tam mohl mít jen vodící čepy. To taky bejvá a změnil je za panty v popisu).
No, podařilo se mu i tak
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.