Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Poklice na kolech sundání

Od: slavo® odpovědí: 11 změna:

Několikrát jsem byl na STK a musely být sundány poklice pouze z přední nápravy - důvod vím - měří se sbíhavost -poklice na zadní nápravě mohly zůstat.

Ale když jsem byl jednou udělat tzv. evidenčku, tak musely být sundány poklice všude.

technika jsem se na to nezeptal, nevíte proč poklice na zadní nápravě při STK nevadily ale při evidenče vadily.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

paveldvorak
hodnocení

4x

protože je to v zákoně a vyhlášce o technických prohlídkách kontrolují se mimo jiné šrouby kol...a podle poslední novely musí být auto čisté, doted to bylo jen v Instrukci pro STK, ted je to v zákoně, včetně poklic

hodnocení

4x
Součástí evidenčky je kontrola rozměrů ráfků. Což bude i součástí TK, ale tam mají dost jiných úkonů, tak se asi spokojili s těmi předními.

asd1
hodnocení

1x

Kontrolujou se šrouby na kole jestli jsou všechny. Dnes se fotí a fotky jdou online do systému kde je technik neopraví, takže co je vidět na fotkách to neprojde, je důkaz v jakém stavu to při kontrole bylo. Co na fotkách neni to někomu projde někomu ne, podle nálady, kdo a kolik namaže...

Měření sbíhavosti jsem na STK nepotkal.

hodnocení

1x

Měření sbíhavosti jsem na STK tedy nezažil, nicméně loni jsem byl se služebním Pažoutem a určitě jsem je nesundával - ne že by to byl problém, ale nevěděl jsem o tom, auto prošlo,bez problémů, kryty kol je vůbec nezajímaly, zato se poměrně intenzivně zajímali o dírkovaný fólie na oknech a jejich homologaci *smich*

Tak mě napadá - Pažout má klasické kryty držící pérem v prolisu disku. Ale třeba náš ,,Hjóndé´´ , nebo Fiat Doblo a určitě i jiné auta mají kryty pod maticemi kola, tedy když to chci sundat, musím auto hodi na hever a odšroubovat všechny šrouby. To se musí i tyto kryty sundavat?

I tyto, přesto, že je to absurdní.

Akorát nevím, jak přišli na to, že je to kryt kola. Já myslím, že je to součást disku.

Poklice pod kolovými šrouby mají i u PSA ! Jdou ale nasadit i bez vyšroubování kolových šroubů! Sundat nevím, asi taky ale nezkoušel jsem

hodnocení

1x

Cca 25 let jsem jezdil s auty do STK, nikdy nechtěli sundavat poklice kol. Až nejdnou to vyžadovali, zajímavé že se to shodovalo s termínem od kdy museli průběh TK dokumentovat fotografiemi. Když by v ten moment byly na kolech poklice, "prasklo" by na ně, že úkony proveditelné jen bez poklic neprovádějí, ale jen účtují. A je to ...*smich*

hodnocení

0x

Poklice kryjí označení velikosti disku, šrouby či matky, korozi a ventilky.

Sbíhavost se neměří. Nikdy jsem to neviděl.

Ano, většinou se sbíhavost neměří, ale měřit - kontrolovat by se měla. Je to v seznamu úkonů při TK a je to také započítáno do ceny - poplatku za TK.

máš pravdu, je to tam.

hodnocení

0x

Je to dáno předpisem.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]