Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Naruší vyjmutí budíků z palubní desky jejich spárování s autem?

Od: kochmar* odpovědí: 11 změna:

Zdravím, potřebují vyčistit plexisklo, které kryje desku sdružených přístrojů. Kvůli tomu ale musím budíky z palubní desky vyjmout. Vím, že při výměně kusu za kus je potřeba cizí jednotku nejprve přeprogramovat a spárovat se systémem vozu. To ale není můj případ, do palubní desky zasadím původní jednotku. Tedy: Vyjmu, očistím, zasadím zpět.

Způsobí takovéto krátkodobé rozdělení nějaký problém? Pokud by hrozily nějaké vážné komplikace, nechám to být.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

k2
25.06.23 22:07
hodnocení

4x

Ne.

hodnocení

4x

Můžu potvrdit, nedávno jsem vyjímal sdružený přístroj ze Š100, žádné spárování se nerozhodilo, jen ten bowden trefit zpátky, to je úkol pro Saxanu *smich*

U FEL a FAV se psalo v DP o odpojení bowdenu na převodovce k vůli snažší manipulaci.

U škodovek s motorem vzadu netuším, zda by to pomohlo.

To chce praxi. Dřív to uměl každý řidič služebáku za několik vteřin.

Jj, vzpomínám. :-D

hodnocení

4x

Ne, nerozhodí se ani immobilizér, ani spárování s ECU motoru.

Stejně tak, jako při odpojení od akumulátoru nic takového nerozhodí (potom auto neví, že mu odpojuješ jednotky)

kochmar*
Takže je lepší ten akumulátor před demontáží desky odpojit, nebo je to jedno?

Určitě odpojit, jinak se zapíší závady po zapnutí klíčku.

Minus pol a kabel se svorkou opřít o aku bokem, aby se nedotkl opět polu baterky.

olinl

Když se tu mluví o odpojování baterie: Felda-sundal jsem volant s erbegem a neodpojil baterii. Kontrolku erbegu zhaslo až napojení na diagnostiku a vymazání chyb. Pro tazatele zvlášť: Po odpojení a znovupřipojení baterie se může zamknout auto nebo autorádio po tobě chtít kód, tak si tyto věci zabezpeč(nenechat klíčky v zapalování, mít kód k rádiu).

kochmar*
Děkuji za odpovědi a upozornění.

Já si nechávám i otevřené okno, ale se safelockem u koncernu je to i tak sranda. Ale alespoň se dá dostat na komfortku a odemknout 12V pulzem na jejím konektoru jednotlivé dveře.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]