Dobrý den Nejspíše vlivem teplot, mně na několika místech popraskaly plastové ABS lemy blatníků (zajímavé je,že pouze přední a na autě je mám teprve 12.měsíců). Vyměnit je není možné, neboť jsem je kdysi poctivě nalepil polyuretanovým lepidlem a ještě posychroval oboustrannou lepící páskou.Nyní jsem je přestříkal PlastiDipem,což je gumolak, který jde v případě možnosti sloupnout.Vypadá to pěkně,ovšem kopíruje praskliny a také v jejich místech praská.A můj dotaz-existuje nějaké skutečně pevné a teplotám odolné lepidlo/tmel/svar na ABS plasty, kterým bych vyplnil praskliny a pak celé znovu přestříkal výše zmíněným PlastiDipem.Děkuji
Také jsem to lepil PU lepidlem a dával jen housenku,neboť okraje lemů jsou přichyceny speciální oboustrannou lepící páskou.Je však zajímavé,že zadní lemy jsou v pohodě.
Nebylo horko, když jste je lepil? Ono asi není z hlediska teplotní roztažnosti žádoucí zcela pevně spojit kov a plast. Na slunku to má třeba 50°C a v mrazu -20°C, to je slušnej rozprask. Já bych to spíš neřešil, pokud to něčím super svaříte, praskne vám to v mrazu zase vedle. Když se podíváte, tak ta prasklina se rozjíždí hodně daleko od okraje. Když už by tam byla moc velká díra, vyplnil bych to pro zamaskování naopak něčím černým pružným, třeba bitumenem.
Horko nebylo a hlavně by praskaly i u zadních blatníků,což se tak neděje.Jde mně také o to,aby do praskliny se nedostávala voda a pak to pod lemama nezačalo časem reznout i když je tam lak.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.