Dobrý den, pořídili jsme si starší trakturek značky bolens. Trakturek nebrzdil protože měl zarezly brzdic ale bohužel co nám vadí je že při zařazení pojezdu dozadu nebo dopředu se trakturek ihned rozjede bez seslapnuti plynového pedalu.. jako kdyby unášel nejede rychle jako na plný plyn ale jede . Takže to musím dělat tak že jedu a když chci zastavit musím nejprve vyřadit do neutrálu a poté zabrzdit s rychlostí to pravé moc brzdit nechce jaj ten pojezd pořád jede . Nevíte někdo co by mohlo být špatné? Předem děkuji za odpovědi
Musiš se podívat jak je řešeny pohon A co napíná řemen Ja ted řešil u bratra starsí traktúrek kde se plynovym pedalem napínal řemen pohonu taky to po povoleni plynu prostě jelo furt Skusil sem upravit tu napínací kladku tak aby řemen nezustával napnutý bez valnýho úspěchu Nakonec sme přišli na to že tam asi někdo kdysy dal na hřídel od motoru jinou kladku navíc okolo byla z plechu udělána zabrana aby asi řemen nevypadával No a řemen díky ty zabraně po povoleni neměl šanci odskočit a proklouznout a furt se trochu otačel Zkusil sem slabší řemen to zas nechtělo jet Takže řemenice dolú fortuna majzlík nebylo tam moc místa a tu zábranu sem odbrousil a odsekal Vše složil jel to projet a supr jede seká řemen nepada ale hlavne už se to samo nepohybuje
Taky mě napadl řemen že by to mohl být protože při záběru například do mírného kopce nebo přes nějakou nerovnost řemen kvičí tak jestli prokluzuje a tím ani nedokáže traktuek zastavit ... odstředivá spojka to snad nebude pan tvrdil že ta je dělaná ale kdo ví no. Mě pan tvrdil že to unaší kvůli tomu že tam dali nové řemeny a že se to časem srovná ale to mi přijde jako blbost. Dva řemeny jsou tam nové pan mi tvrdil že to jsou řemeny sečení a pojezdu ale když jsem koukal tak další řemeny jsou vzadu jakoby pod sedačkou a ty jsou totálně popraskany
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.