Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jakou autokameru?

Od: adamek odpovědí: 4 změna:

Zdravím.Mám menší auto a vybírám kameru na čelní sklo.Vybral jsem si tyto: Lamax T6, True cam H5, Navitel R1050 nebo 70Mai DashCam M500. Můžete poradit kterou s nich vybrat?Anebo poraďte nějakou jinou? Cena do 3000 kč a odnimatelnou . Děkují

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

olinl
hodnocení

0x

Všeobecně by byla dobrá "360-ti stupňová"kamera někde na střeše, která by nasnímala celé okolí auta a záznam by byl do nějaké výše nad zemí, ale zatím se taková běžně nevyrábí. Kamerku vzít s kondenzátorem ne s baterií. Mám necelé 2 roky kameru Lamax T10 s vestavěnou baterií a po roce a půl začala baterie zlobit, očas se nechytil i signál GPS a nespustilo se tím nahrávání jízdy, kamera se potom vypíná. Napájecí konektor kamery je ideální nějaký "úhlový"typ ne ten přímý, trpí potom kabel i konektor, který se "vykvrdlává", v případě kabelu se můžou zlámat vodiče. USB konektor má svoje výhody, případně jde koupit nějaký úhlový adaptér USB, aby netrpěl kabel a konektor Rohový adaptér Mi/... , Club3D set adapte/... ). Vzal bych duální kameru s možností zadní kamery (už se párkrát vyplatilo a řidiči za tebou pokud ji tam vidí to také ovlivní..). Ovládací tlačítka kamerky jsou lepší zepředu u displeje (ideálně na displeji), na boku se nedaj hned nasáhnout a většinou se potom hýbe s celou kamerou(naprd).

adamek
hodnocení

A je lepší kamerka bez displeje, jen s wifi na mobil anebo s displejem i wifi?

olinl

To wi-fi se neztratí, lze tím na dálku nastavovat některé parametry autokamery-je potřeba stáhnout si program od výrobce autokamery do mobilu, víceméně je to z mého pohledu k ničemu.. Můžeš přes svůj smartfone přes Mobilního operátora vysílat přímý přenos za jízdy, možná i se dvěma chytrýma telefonama koukat na to, co se děje před autem když jdeš nakoupit(potřeba signál+data od mobil. operátora). Na displeji vidíš funkčnost kamery samotné+snímaný obraz+ikony (ne)aktivních funkcí, některé aukamery mají vizuální i zvukové upozornění na radary za jízdy.

hodnocení

0x

Lamax T6 mám již několik let a až na jednu věc mohu doporučit. A ta jedna věc je právě to že nemá baterii, jak se delší dobu nikam nejede (7dnů a víc) tak se vnitřní kondenzátor vybije a z kamery se vymaže čas a datum. On se poté teda po nějaké chvíly od zapnutí u verze s GPS automaticky nastaví sám ale první video ve smyčce už bude mít špatný datum a poté se jako první v pořadí jako zdánlivě nejstarší přemaže. Takže pak vám chybí prvních pár minut jízdy dle toho jak dlouhou smyčku máte nastavenou. A pozor ona stejná kamera existuje i ve verzi bez GPS takže tam buď budete muset datum nastavovat ručně a nebo jezdit s nepřesným datumem ale zase nehrozý to přemazání videa když budou mít špatný datum všechna.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]