Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přepis auta

Od: anonym12 odpovědí: 10 změna:
Zdravím, chci se zeptat jestli jde přepis auta bez kupní smlouvy, resp. auta je dovezeno z Německa, ale majitel je mrtvý

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

asd1
hodnocení

6x

Pokud je v německu odhlášené a máš originál techničáky tak není problém. Pokud ne tak to problém bude a dostat to tu na značky nepůjde tak lehce, dost možná budeš mít jen auto na díly...

hodnocení

3x

Auto ze SRN jsem dával přihlašovat na úřad v pondělí. Smlouvu nikdo nechtěl. Dával jsem jen malý + velký TP, COC list a vyplněnou žádost. Auto musí být v německu odhlášené.

doplněno 22.06.23 12:16:

Ze zelené karty si opsala pouze číslo pojištění.

hodnocení

2x

Totální nedostatek informací!

Přepis z mrtvého majitele rovnou lze po ukončení dědického řízení. Někdo musí být vlastníkem vozidla, nejspíš dědic toho mrtvého. Tím pak je vyřešeno (snad!) vše. Podrobné informace vám sdělí každý registr vozidel.

Jak jste k tomu autu vlastně přišel? Popište podrobněji.

anonym12
hodnocení

K auto jsem přišel pres inzerát, jeden pan ho nabízel za velmi dobre peníze, kupní smlouvu nemá, ale všechny doklady od něho ano, tudíž se pro auto zítra jede :)

hodnocení

0x

Bez kupní smlouvy ano, lze to přehlásit, bez dokladů z Německa již nikoliv.

anonym12
hodnocení

Vše vyřešeno, auto bylo odhlášeno z Německa, všechny doklady od něho jsou. Tudíž zítra se pro něj jede :)
asd1

Ještě mě napadá, pokud bylo v D odhlášeno až po úmrtí, tak to může vyskočit při příjezdu do Německa jako auto které mělo jít do dědictví... = ověřil bych si datum úmrtí a datum změny vlastnictví resp. odhlášení v D (pokud nemáš písemnou kupní smlouvu tak nemáš čím doložit že změna vlastníka proběhla ještě za života...

paveldvorak
hodnocení

0x

doufejte že v německu po něm nevyhlásili pátrání a nezatknou vás v ČR u přepážky registru vozidel

k2

CZ registr ma pristup do databaze vozidel odcizenych v zahranici pri dovozu/prihlaseni je porovnava?

paveldvorak

samozřejmě, ve 21 století jsou všechny evropské policejní systémy propojeny...úřednice na to nemá vliv, systém provádí lustrace na pozadí automaticky, projede databáze a rozsvírí se červené okno s varováním, že jde o věc hledanou...záleží jak je to urgentní a co tam policie v zahraničí vyznačila...pokud je kdekoliv podezření na trestnou činnost má každá úřednice povinnsot informovat nadřízené a ti obratem volají policii...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]