Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Motor chcípe pokud nehýbám s pedálem plynu.

Od: tedr odpovědí: 15 změna:

Dobrý den,

rád bych se přítomných zeptal, zda si neví rady s problémem na Felicii 1,3 LXI jednobod. vstřik. Když nastartuju, tak motor škube a má snahu chcípnout pokud nesešlapávám plynový pedál. Pokud s ním přestanu hýbat, tak motor chcípe. Když s ním šprůgluju tak se motor roztočí.

Škrtící klapku mám čistou, teplotní čidla jsem měl náhradní a jsou taky v pořádku, tak si myslím jestli to nemůže být v čidle polohy škrtící klapky, že by třeba ŘJ ukazovalo špatně a ta potom nevěděla kdy a kolik vstřikovat. Nebo třeba vstřik že by byl špatnej? No nevím, snad mi pomůžete.

Děkuji

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

raadek*
hodnocení

2x
Jestli vam funguje spinac volnobehu, tak to bude chyba v ŘJ. Zajedte do servisu a tam uz budou vedet co a jak, protoze to byvala casta zavada. R.
tedr

Klapka je čistá jako slovo boží, potenciometr je nedávno měněnej a čisťounkej a servo taky funguje. Zítra zkusím tu baterii odpojit.

amidamaru*
hodnocení

0x

Mam takovy navrh:skus 1.variantu:vypojit baterku uplne z kontaktu.Nechat stat asi 2 hodky.(nejlepe pres vikend a pres noc)Potom normalne zapnout,zastrcit klicek a pockat az si ridici jednotka opet udaje nacte(to je kdyby to delala ridici jednotka).Ale dle me uvahy,nemas dobre serizeny karbec(na starem)Bud ti ho odborne seridi na emisich,nebo jestli mas to pres ridici jednotku,tak musis na diagnostiku.Ja osobne opravuju starsi typy,a tam je to jasne.Prilis chuda smes,nebomalo smesi.Tam stacilo potocit obtokovou trysku,nebo trysku volnobehu.Drzim t palce cauki

ar*

" Ale dle me uvahy,nemas dobre serizeny karbec.*ee* " Kolik pak jste v životě viděl karburátorivých Felicií?

cyril*

Felicií s karburátorem bylo mnoho a ještě jich pár jezdí, složitější však u nich bude najít řídící jednotku. *ua*

ar*

Ale, Cyrile i jedničkové Felicie (6U1) se od začátku vyráběly s jednobodovým vstřikováním ,ať už tam byl motor AMG, AMJ, AMH. Karbec tam bude mít akorát ten kdo to zbastlil z Favorita

cyril*

Myslel jsem, že se již v mých příspěvcích orientujete. *frajer* Není Felicie jako Felicie. Ta s karbcem a bez ŘJ vypadá zhruba takto :

Motor chcípe pokud nehýbám s pedálem plynu.
ar*

*smich* Tak to jo , i když dvě řídící jednotky tam stojí.

Musím se tedy opravit Felicie se vyráběla jenom s karburátory a Felicia se s karburátorem nikdy nevyráběla.

Vyrabela, ale ne k nam. Jenom do zemi mimo EU, kde neplatily emisni limity, ktere by u nas tehdy jiz karburatorova verze nesplnila.

Skoda Felicia I , 6U1, motor AMJ/135L.

Ale s vysokou pravdepodobnosti to tento pripad nebude...

ar*

Axusi , stím že se varáběla jsem jednou narazil na jednom foru. Nedalo mě to a zjišťoval přímo v servise na škodárny a dokonce i přez známého v Boleslavi. Nikde o tom nebyla oficiálně ani zmíňka. Ani nikde nejsou v nabídce díly na karburátorovou feldu. Motor AMJ 135l byl v prodeji i u nás je to 43kW verze.

tedr
hodnocení

Tak po resetu ŘJ šlape na benzín jako beránek *smich*. Že jsem to nezkusil dřív. Jen nevím co byla příčina...

Děkuju všem za odpovědi, ta felicie je moc pěkná a možná i spolehlivější...

tedr
hodnocení

0x

Dneska tady byl kamarád a hledali sme co to může být. Říkal že je divný že mi vypíná čerpadlo v nádrži když zapnu klíček, tak jsme to odpojili od vstřiku a opravdu při zapnutí klíčku cmrndne ani ne velkýho panáka a vypne. Přitom jsem koukal na odkaz co tady dal Ar někomu taky s feldou a tam to je popsaný tak, že se palivo vrací do nádrže a jen se reguluje tlak - mechanicky. Tak proč by se vypínalo čerpadlo v nádrži, když má běžet pořád? Nastartuje to dobře, ale pak to chcípe jakoby to nemělo benzín. Ze vstřiku tam něco stříká když nastartujem, tak v něm to asi nebude.

Zkusím odpojit tu baterku a třeba to pomůže. Díky za rady

ar*

Tedr , při zapnutí klíčku čerpadlo opravdu jen zabzučí a jenom trochu cvrkne,to je normální a je to OK .Běží stále pokud se nastartuje motor.

tedr
hodnocení

takže tady taky nic*nevi*, teď mám odpojenou baterku tak na oběd budu moudřejší.

radim2*
hodnocení

0x

Jednu věc bych udělal především.Kontrola sání,nasávání falešného vzduchu dokáže divy

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]