Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Postih za dítě v traktoru

Od: pest® odpovědí: 14 změna:
Vím, že do traktoru smí spolujezdec, až když mu je 15let, ale co reálně hrozí za porušení? Pokuta? Body? Čistírna?

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

Jde o tzv. jiny prestupek v Hlave II zakona o silnicnim provozu, za ktere pausalne hrozi pokuta 1500,- az 2500,-, v blokovem rizeni do 2000,- a lze u nich dle zakona od sankce upustit - tzv. reseni domluvou.

Body se za tento konkretni prestupek neudeluji.

edudant
Přesně tak.
Jen bloková pokuta už dnes neexistuje, jedná se o příkaz na místě, řešený pokutou. Ale to je jen slovíčkaření. Tím se nechci nikoho dotknout.

hodnocení

5x

Přestupky
§ 125c

Přestupky fyzických osob
(1) Fyzická osoba se dopustí přestupku tím, že v provozu na pozemních komunikacích

...

k) jiným jednáním, než které je uvedeno pod písmeny a) až j), nesplní nebo poruší povinnost stanovenou v hlavě II tohoto zákona. =( §48 (4) Ve zvláštním motorovém vozidle nesmějí být přepravovány osoby mladší 15 let.).

(5) Za přestupek se uloží pokuta

g) od 1500 Kč do 2500 Kč, jde-li o přestupek podle odstavce 1 písm. f) bodů 1 a 4 a písm. k).

hodnocení

0x

Moje maminka jezdila se svým tatínkem na traktoru do školky. Ale to bylo před 60 lety :)

paveldvorak
hodnocení

0x

do 1-místného zetoru žádný spolujezdec nesmí,

Tazatel patrně nemyslí tohle

Postih za dítě v traktoru
zetor

Když měl kabinu, tak měl sedátka po oboustrannách na blatníkách

hodnocení

Děkuji za odpovědi. Nehodlám s dítětem jezdit při těžbě v lese ani po poli při pracích kdy vím že se může něco stát. Ale všichni víme jak je to s prckama a když chce jet s tátou, tak chce prostě jet s tátou.
zetor

Šmarja tak jeď na polní cestu a ne po silnici :)

Copa my víme jestli tvůj zetor má sedadlo pro spolujezdce? To asi bude napsaný v techničáku nemyslíš?:)

hodnocení

Tohle přeci není o sedačce...jinak ano kupodivu, mám RZ, TK, ŘP i tu druhou sedačku zapsanou...polní cesta a pole jsou super...jenže ono se na ně je jaksi potřeba někudy dostat že...to je fuk zeptal jsem se, rozumné odpovědi dorazily, za ty jsem poděkoval i bodově, a víc to řešit nebudu
id
A když chcete jistotu, tak mamka s kočárkem přijede na polňačku a tak si ho převezmete.

zetor

Šmarja tak jeď na polní cestu a ne po silnici

A když na to příjde , tak co tím vyřeší? Tam může dostat pokutu stejně jako na silnici. Jedině na uzavřeném soukromém pozemku by byl bez postihu.

juzek
hodnocení

0x
Zpráva z černé kroniky: Převratil se traktor,pod ním zemřel řidič a jeho nezletilý syn.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]