Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výměna pneumatik na přívěsném vozíku

Od: polkov odpovědí: 25 změna:
Zdravím všechny, nevím jestli jsem dotaz zařadit dobře ale chtěl bych se zeptat kde lze koupít pneumatiky co jsou na fotografii. Nevíte taky náhodou jak kolo sundat? Děkuji za odpověď
Výměna pneumatik na přívěsném vozíku
Výměna pneumatik na přívěsném vozíku #2
Výměna pneumatik na přívěsném vozíku #3

25 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jdukolem
hodnocení

3x

Kolo se nesundává,po vyšroubování šesti šroubů se disk rozpůlí.Rozměr z fota nečitelný,možná tohle

matl-bula.cz/...

polkov
hodnocení

Ono ty nápisy nejdou číst ani normálně protože kola stáli v bahně a vypuštěné cca 7let. Zkusím to ještě nějak vyčistit a lépe to vyfotit. Já se v tomto rozměru pneu vůbec nevyznám

hodnocení

3x

Na váměnu se disk půlí, těmi šrouby, ale musí být kolo vypuštěné.

Do komaxitu to můžete dát, třeba jen venkovní pohledovou část, nebo celé rozebrat...

Všechno jde.

hodnocení

2x

Pneu má rozměr 4-8c

Třeba zde: zbozi.cz/...

polkov
hodnocení

Takže toto pneu bude sedět?
zbozi.cz/...
makk

4-8 to je bantam ne? Pokud ano, tak akotát bacha na rychlostní index. Ty nejlevnější se dělají do 6km/h (na stavební kolečko).

bantam by neměl ventilek

Pozor, často se to lidem plete..

Bantamové kolo značí, že se půlí, disky ze dvou částí. Taky jsou plná kola a s duší, obě bantamová.

třeba

hodnocení

2x

Kolo sundáš po sklepnutí plechového víčka uprostřed. Pak povolíš a sejmeš matku pod víčkem a celé kolo stáhneš i s ložisky. Zpátky naopak.

doplněno 16.06.23 16:20:

Tam jistě budou klasická kuličková ložiska, maximálně dvouřadá, a ta se nerozsypou. Kuželíková se na těchto nápravách nepoužívají.

polkov
hodnocení

A ložisko se nerozloží stejně jako u některých ložisek u auta když se sundavá náboj? Koukal jsem do technicaku a vozík je z roku 82 a samodomo výroba. Původní majitel byl syn výrobce a vozík nikdy neprodělal žádnou údržbu okolo pneu, ložisek, tlumičů a elektriky

Věřte panu Satamovi, má pravdu.

Je to tak, jak píše. Podobné budu rozdělávat příští týden, tak Vám to klidně nafotím.

polkov
hodnocení

To by bylo super
kimbert*

Mám stejné kola na vozíku a ano jsou tam kuželíková ložiska ,pod víčkem je matka zajištěná závlačkou,při zpětné montáži je nutné matku dotáhnout s citem na původní polohu jinak se ložisko zadře,loni jsem měnil pneu i ložiska před STK.

polkov
hodnocení

Kde jsi kupoval ložiska?

Jestli to je domodělo, jako že je, pak vůbec není jisté, jaká jsou tam ložiska. Napřed bych rozebral a pak popř. kupoval.

polkov
hodnocení

Milancukrar: už jste se pustil do rozebrání?

Zatím nikoliv, je to již připraveno, zatím jiné opravy, snad o víkendu na to vlítnu.

polkov
hodnocení

Já už vozík připravil ale budu některé práce dělat venku a ono u nás dost prší teď

kéž by u nás pršelo, ale soused mi vozík vrátil, dofoukal kola a já nevím, které uchází..

Tak čekám a čekám a čekám...:)

polkov
hodnocení

Jj tak to chápu že se musí počkat

Ale pan Gumidek Vám již před 14 dny dal krásné fotky, ze kterých to určitě pochopíte..

hodnocení

2x

Disk je ze dvou půlek. Zadní a přední. Do pneumatiky se vloží polonafouklá duše a celé se to založí do jedné půlky disku. Druhá půlka se pak přiloží na zbylou stranu a sešroubuje se poobvodu a vytvoří se kompletní kolo.

Středová matice drží pouze náboj na kterém je výše uvedené smontované kolo osazené.

Tuším, že to stále vyrábí firma MITAS a tato kola jsou na vozíkách "SportJacht ČSSR"

doplněno 16.06.23 19:54:

Sportjacht měl i kola, jak píše satam, že ložiska jsou v půlkách disku a je nutné nejprve povolit středovou matici.

doplněno 16.06.23 19:56:

Hledej na googlu díly pro sport jacht!

Výměna pneumatik na přívěsném vozíku #4
Výměna pneumatik na přívěsném vozíku #5

hodnocení

1x

Jo, je to 4,00x8, ještě k tomu duši. Kolo se půlí.

polkov
hodnocení

A kolo z té osy nejde sundat? Chtěl jsem na něj dát komaxit. Nikdy jsem nenašel video nebo návod jak hřídel vyčistit, namazat atd .

polkov
hodnocení

Děkuji za informaci a jdu hledat

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]