Zdravím všechny, nevím jestli jsem dotaz zařadit dobře ale chtěl bych se zeptat kde lze koupít pneumatiky co jsou na fotografii. Nevíte taky náhodou jak kolo sundat? Děkuji za odpověď
Ono ty nápisy nejdou číst ani normálně protože kola stáli v bahně a vypuštěné cca 7let. Zkusím to ještě nějak vyčistit a lépe to vyfotit. Já se v tomto rozměru pneu vůbec nevyznám
Kolo sundáš po sklepnutí plechového víčka uprostřed. Pak povolíš a sejmeš matku pod víčkem a celé kolo stáhneš i s ložisky. Zpátky naopak.
doplněno 16.06.23 16:20:
Tam jistě budou klasická kuličková ložiska, maximálně dvouřadá, a ta se nerozsypou. Kuželíková se na těchto nápravách nepoužívají.
polkov
A ložisko se nerozloží stejně jako u některých ložisek u auta když se sundavá náboj? Koukal jsem do technicaku a vozík je z roku 82 a samodomo výroba. Původní majitel byl syn výrobce a vozík nikdy neprodělal žádnou údržbu okolo pneu, ložisek, tlumičů a elektriky
Je to tak, jak píše. Podobné budu rozdělávat příští týden, tak Vám to klidně nafotím.
polkov
To by bylo super
kimbert*
Mám stejné kola na vozíku a ano jsou tam kuželíková ložiska ,pod víčkem je matka zajištěná závlačkou,při zpětné montáži je nutné matku dotáhnout s citem na původní polohu jinak se ložisko zadře,loni jsem měnil pneu i ložiska před STK.
Disk je ze dvou půlek. Zadní a přední. Do pneumatiky se vloží polonafouklá duše a celé se to založí do jedné půlky disku. Druhá půlka se pak přiloží na zbylou stranu a sešroubuje se poobvodu a vytvoří se kompletní kolo.
Středová matice drží pouze náboj na kterém je výše uvedené smontované kolo osazené.
Tuším, že to stále vyrábí firma MITAS a tato kola jsou na vozíkách "SportJacht ČSSR"
doplněno 16.06.23 19:54:
Sportjacht měl i kola, jak píše satam, že ložiska jsou v půlkách disku a je nutné nejprve povolit středovou matici.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.