Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
nabourali mi auto, jsem vedena jako POŠKOZENÁ. Pojišťovna napsala, že je to totálka a auto dala do aukce. S tím jsem souhlasila.
TotalCar mi zaslal emailem informace na kupujícího.
A tam se také píše: Každý obchodník má vlastní proces na realizaci obchodu. Informaci o tom jak bude prodej probíhat obdržíte od výherce aukce. Pokud se nedomluvíte jinak platí, že standarní postup prodeje je platba za vozidlo v hotovosti při převzetí vozidla a přepis provádí výherce aukce na základě ověřené plné moci od majitele.
Potom co jsem kontaktovala kupujícího mi zaslal pouze Plnou moc, kterou je třeba nechat ověřit, potvrdil předání v hotovosti.
Předem říkám, že s tímto nemám žádnou zkušenost, ale čekala jsem, že v Plné moci budou o kupujícím již nějaké informace předepsané. Zaslal pouze prázdný vzor.
Moje otázka zní: Jak je to s tou Plnou mocí a chápu tedy dobře, že Kupní smlouvu má poslat kupující?
Díky za radu.
a) prodáš to výrci aukce
b) auto si necháš, cena z aukce se odečte od plnění pojišťovny - příklad totálka ohodnocena za 100k, v aukci vysoutěženo za 30k, = pokud neprodáš tak dostaneš 70k a auto ti zůstane. Pokud prodáš auto jde z domu a dostaneš 100k.
Plná moc je takto v pořádku. Zmocněnce nevyplňujte, protože byste tam pravděpodobně napsala někoho jiného, než kdo to půjde převádět. Neměl by s tím být problém, Jen někdy chtějí vyplnit i zmocněnce, vykládají si tak zákon, který ovšem zapovídá ověření podpisu na prázdném formuláři. V takovém případě kontaktujte kupujícího a požádejte, aby vám poslal nacionále zmocněnce do SMS, on si s tím nějak poradí.
Kupní smouva není v podstatě písemná ani nezbytně nutná, ale když řeknete kupujícímu, aby ji připravil, tak to jistě udělá, má s tím zkušenost. Ostatně, stav vozidla - notabene havarovaného - je přesně popsán na aukčním serveru a pojišťovnou, takže není moc co řešit.
Jen ještě upozorňuji, že není vaše povinnost auto prodat, jen vaše možnost. Ovšem na výši plnění od pojišťovny to, jestli fakticky prodáte, vliv nemá.
Dobrý den, všem děkuji za odpověď.
Takže jestli jsem to dobře pochopila, kupujícímu pošlu plnou moc s tím, že on potom dopíše toho, koho sám pověří. A nedá se toho nějak zneužít?
Psala jsem mu email ohledně smlouvy a plné moci a na to nereagoval. Už při prvním hovoru mi odmítnul hovor s tím, že zavolá zpět a nezavolal.
Auto prodat chci, byl to čelní náraz a pak mě odhodil ještě na auto za mnou. Neveřím, že po opravě s tím nebudou problémy.
Peníze od pojišťovny již mám, teď mi jde o to ho pradat a neudělat někde chybu v papírech.
Nedá se to nijak zneužít. Vy tam vypíšete auto a k čemu ho zmocňujete, chybějící osoba zmocněnce vás nijak netrápí. Je vám to fuk, koho si tam napíše, vy máte peníze a auto jste prodala.
S termínem, kdy to přepíše, to nemá nic společného, to vám vyplnění zmocněnce nezaručuje, ale on je to povinen udělat asi do 14 dní.podle smlouvy s TotalCarem, a nejspíš si to s nimi nebude chtít rozházet.
genehawkins® Jestli mohu ještě dotaz, když tedy nevím koho on za sebe napíše do plné moci a ten dotyčný vyzvedne i vozidlo, tak nemusí být ani jeho jméno napsáno ve smlouvě? Bud tam mít pouze název firmy, ale kdo si pro auto vlastně přijede netuším.
Nedělejte z toho krvák. Jako že nějaký lupič tak touží po vašem rozstřeleném autě, že je ochoten ho zaplatit místo oprávněného kupce a podvést tak vás i jeho? Nebo co si jako myslíte, že se stane? Vždyť ten, co si pro to přijede, asi bude mít s sebou tu smlouvu, ne?
Firma běžně pošle fakturu, já ji zaplatím a pošlu si řidiče, pokud je to soukromník, tak mu brnknu, domluvím, a řidič přiveze peníze...
Vy samozřejmě dostanete peníze předem nebo při odvozu, tak o co jde?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.