Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kolik je nájezd nových pneu?

Od: lada1® odpovědí: 22 změna:

Kolik Km se dá najet na nových letních pneu? Jedno léto dvě léta nebo tři?

22 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

re4zon
hodnocení

5x
Musis nejdriv upresnit prevod jednotek z km na leta ;) 15-60 tisic podle kvality pneu, povrchu, typu auta, stylu jizdy..
hodnocení

Tak mi pošli tu tabulku s převodem?Kde jí máš?

asd1

To mu musíš říct kolik za léto najedeš *smich*

hodnocení

1200 Km měsíčně.

asd1

Tak ještě kolik měsíců považuješ za léto *ee*

14.06.23 16:59

*alene*

km!

jirib
To máš suprový,dvoje pneu a auto jde po dvaceti letech do šrotu...

makk
hodnocení

3x

Ono záleží i na pneumatickách. Podle výrobce, typu... se to může i dost lišit. My máme na dvě sady (letní, zimní) a najeto na nich 100tis km. Zimní mají 5mm, takže příští zima pro ně bude asi poslední, ale letní jsou ještě naprosto v pohodě. Jezdíme pořád stejně, takže každá sada má najeto asi těch 50tis km.

Také bych to viděl podobně.
Při běžné jízdě bez nějakých extrémů nájezd cca 50tis km.

hodnocení

2x

Více jak tři léta...

hodnocení

2x

Dají se ještě někde hodnotit otázky?

To mi připomnělo mého bývalého zubaře:

Pane doktore a jak dlouho ten můstek vydrží?

*poctar*

No, letá...

Měl pravdu, vydržel několik let. *smich* Stejně tak ty Vaše gumy.

omgg
hodnocení

0x

No to je zase otázka pane Láďo!

Pokud budou tak tvrdý jako v amerických filmech, jak vždycky hvízdají při přidání plynu, tak na nich podle mě ujedete 100 000 kilometrů jako nic

S kvalitou to ani tak nesouvisí, jako spíš s jejich tvrdostí, ti čím tvrdší, tím déle vydrží, ovšem tím horší mají přilnavost

asd1
hodnocení

0x

Ca 15 - 80 kkm, záleží na autě, kvalitě pneu a stylu jízdy. Průměr počítej tak 30 kkm

nejvyšší nájezd mává (míval? - nový "eko" směsi můžou být jiný..) Michelin, vydrží minimálně o třetinu víc než "ostatní značkový"

Osobně můžu doporučit Dunlop Blu response, výborný poměr výkon - cena má Hankook. Obecně dobrý jsou všechny "prémiovky", Barum je stlačená tma za mokra o držku. Špatná zkušenost s Nexen, ty za mokra klouzaly jak TS 860 na sněhu.. V jedný vracečce 35kmh a už se sunuly do boku, Dunlop tu hranici měl až při 50 kmh

hodnocení

Děkuji za názor ale Nexeny píší přilnavost B.Vidíš a Hankook kolega už nechce ani vidět tak asi jiné auto jiný názor.

Potvrzuji, Nexen si s Barumkou mohou podat ruce v nekvalitě.

asd1

Klouzavý Nexen byly CXP 641, rok starý výroba ca 8 let zpátky. Koupeno s autem, neskutečný brusle, z auta letěly i se vzorkem 6mm... Dnešní můžou být jiný, ale když koukneš na testy tak nic moc, bídu na mokru potvrzujou, nevim kde vzali B... (a to testy jsou s novou pneu, po roce může test dopadnout jinak)

MMch. i spotřeba, po přechodu na Dunlop mi spadla o 0,5 L/100 km, docela jsem čuměl...

Nexen N blue HD p/...

hodnocení

pneumatiky.heureka.cz/...

Dunlop a přilnavost C tak to si nechte...

C zase kompenzuje valivý odpor = spotřeba paliva a životnost pneu = tvrdší směs.

A nebo B bude na malé nájezdy km a s možno s větší spotřebou, ale není to pravidlem.

asd1
Streetresponse je z pravěku.. I přes to C verim že to je spíš " poctivý C" ve smyslu papír snese všechno...
PS Blu response o kterých píšu mají dvě verze, jedná A a druhá horší B (vyroba Turecko)
Projed se na nich a pak teprve hodnot a rikej "to si nechte". Miluju chytraky co o tom nic neví ale soudy vynášet jim jde..

hodnocení

0x

Já kupuju Bridgestone, nebo Hankook a podobné značky, gumy mi vydrží většinou jednu sezónu, tedy okolo 40 tkm, poté, co jsem si vymručel k autu i druhý disky, je to lepší, protože tak gumu dojedu až k limitu, pokud se to přezouvá po každé sezóně, je to horší, protože třeba gumu s 2,5 mm vzorkem se už nevyplatí nazout, když přezutí stojí i tisícovku.

hodnocení

0x

V dobach ked este Barumky boli made in CZ alebo Portugal boli vcelku o.k.Ale cca okolo roku 2009 sa ich kvalita zhorsila.Sice tie pred rokom 2009 mali problem s vyvazenim a zase tie novsie skor zostarnu,popraskaju. A tak zostala dobra jedina dobra skusenost s Polaris 3 zatial. Polaris 5 som neskusal. K teme kolko vydrzia nove letne gumy by som musel mat vestecku gulu.

asd1

Polaris 3 taky sračka klouzavá hlavně za mokra, a při druhý zimě/ nájezd ca 20kkm začaly ucházet z drobných trhlinek, to jsem ještě nikdy nepotkal. Nejdřív jsem myslel defekt tak jednu pak druhou jsem zalepil, pak zjistil že ta guma s gumou moc společnýho nemá a dělají se trhlinky.. Stlačená tma není vtip! Výroba byla Rumunsko. (jízda po běžných silnicích a podhuštěný nikdy nebyly, takhle ucházely všechny 4 kola tak to letělo z auta pryč..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]