Nejste přihlášen/a.
Kolik Km se dá najet na nových letních pneu? Jedno léto dvě léta nebo tři?
Ono záleží i na pneumatickách. Podle výrobce, typu... se to může i dost lišit. My máme na dvě sady (letní, zimní) a najeto na nich 100tis km. Zimní mají 5mm, takže příští zima pro ně bude asi poslední, ale letní jsou ještě naprosto v pohodě. Jezdíme pořád stejně, takže každá sada má najeto asi těch 50tis km.
No to je zase otázka pane Láďo!
Pokud budou tak tvrdý jako v amerických filmech, jak vždycky hvízdají při přidání plynu, tak na nich podle mě ujedete 100 000 kilometrů jako nic
S kvalitou to ani tak nesouvisí, jako spíš s jejich tvrdostí, ti čím tvrdší, tím déle vydrží, ovšem tím horší mají přilnavost
Ca 15 - 80 kkm, záleží na autě, kvalitě pneu a stylu jízdy. Průměr počítej tak 30 kkm
nejvyšší nájezd mává (míval? - nový "eko" směsi můžou být jiný..) Michelin, vydrží minimálně o třetinu víc než "ostatní značkový"
Osobně můžu doporučit Dunlop Blu response, výborný poměr výkon - cena má Hankook. Obecně dobrý jsou všechny "prémiovky", Barum je stlačená tma za mokra o držku. Špatná zkušenost s Nexen, ty za mokra klouzaly jak TS 860 na sněhu.. V jedný vracečce 35kmh a už se sunuly do boku, Dunlop tu hranici měl až při 50 kmh
Děkuji za názor ale Nexeny píší přilnavost B.Vidíš a Hankook kolega už nechce ani vidět tak asi jiné auto jiný názor.
Klouzavý Nexen byly CXP 641, rok starý výroba ca 8 let zpátky. Koupeno s autem, neskutečný brusle, z auta letěly i se vzorkem 6mm... Dnešní můžou být jiný, ale když koukneš na testy tak nic moc, bídu na mokru potvrzujou, nevim kde vzali B... (a to testy jsou s novou pneu, po roce může test dopadnout jinak)
MMch. i spotřeba, po přechodu na Dunlop mi spadla o 0,5 L/100 km, docela jsem čuměl...
C zase kompenzuje valivý odpor = spotřeba paliva a životnost pneu = tvrdší směs.
A nebo B bude na malé nájezdy km a s možno s větší spotřebou, ale není to pravidlem.
Já kupuju Bridgestone, nebo Hankook a podobné značky, gumy mi vydrží většinou jednu sezónu, tedy okolo 40 tkm, poté, co jsem si vymručel k autu i druhý disky, je to lepší, protože tak gumu dojedu až k limitu, pokud se to přezouvá po každé sezóně, je to horší, protože třeba gumu s 2,5 mm vzorkem se už nevyplatí nazout, když přezutí stojí i tisícovku.
V dobach ked este Barumky boli made in CZ alebo Portugal boli vcelku o.k.Ale cca okolo roku 2009 sa ich kvalita zhorsila.Sice tie pred rokom 2009 mali problem s vyvazenim a zase tie novsie skor zostarnu,popraskaju. A tak zostala dobra jedina dobra skusenost s Polaris 3 zatial. Polaris 5 som neskusal. K teme kolko vydrzia nove letne gumy by som musel mat vestecku gulu.
Polaris 3 taky sračka klouzavá hlavně za mokra, a při druhý zimě/ nájezd ca 20kkm začaly ucházet z drobných trhlinek, to jsem ještě nikdy nepotkal. Nejdřív jsem myslel defekt tak jednu pak druhou jsem zalepil, pak zjistil že ta guma s gumou moc společnýho nemá a dělají se trhlinky.. Stlačená tma není vtip! Výroba byla Rumunsko. (jízda po běžných silnicích a podhuštěný nikdy nebyly, takhle ucházely všechny 4 kola tak to letělo z auta pryč..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.