Zdravím , jen jsem se chtěl zeptat, mám Renault 19 Chamade 1.8 txe rok 1991 a na benzince jsem natankoval natural plus místo klasiky natural 95 , po chvilkach mi auto začalo cukat a pak zas jelo vpohode , natankoval jsem jen cca 4 litry. Nevíte zda to něčemu vadí? Děkuji.
Natural plus nevím, kdo prodává, ale pokud to nikdo nekupuje, tak asi bylo palivo v nádrži pumpy ležák...
Tankuju Vervu100 a krom čistších ventilů (hlavu jsem měl nesčetněkrát dole) nepozoruji nic zvláštního. Startuje nabrnk i v zimě a jede lehce, svižně a dá se i se slušnou spotřebou (motor AZF 6,5-7)
Jen jsem myslel jestli to palivo nemá nějaký slozky co u takto starého auta nemusí dělat dobrotu , stalo se mi to ze jedu vpohode zařadím čtyřku a najednou škubání pak jsem preradil a zas vpohode a po te na čtyřku uz to nedělalo , v zimě snažím nejezdim jelikož tohle mi to děla jen když je chladnější počasí za tepla startuje a jezdí vpoho jinak
V lepších palivech je ETBE a v horších ethanol, který škodí hadičkám. Vyplachuje z nich změkčovadla a degraduje je. Mimo jiné uvolní bordel a ucpe filtr paliva nebo i vstřiky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.