Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Klepání motoru 1.2tsi

Od: kubajz93 odpovědí: 2 změna:
Zdravím a prosím o radu. Poslední cca měsíc, vždy při studeném startu, se mi ozývá "podivný"zvuk z motoru. Jedná se o motor 1.2tsi 63kw (Škoda Fabia II, rok výroby 2013, najeto cca 155000km). Jedná se mi o to, že motor po startu hučí a cca po 35-40 sekundách přejde do tiššího (klasického) chodu. Auto bylo před týdnem v servisu na kontrole rozvodů, ty by měly být v pořádku. Video s uvedeným zvukem mám nahráno na youtube, bohužel zde nelze vložit odkaz. Předem moc děkuji za případné reakce a tipy.
doplněno 12.06.23 19:44: Odkaz na video zde:

doplněno 12.06.23 20:01: (

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

kubajz93
12.06.23 20:03
hodnocení

hodnocení

0x

Podle mě hydroštely. Klasika i u Rapidů. Zvláště, pokud se nemění často olej a nebo se leje nějaká srágora. Ideál je Mobil 1.

Dále pak nekvalitní olejové filtry, které nedrží tlak a tak olej stihne všechen vytéct z hydroštelů do vany přes noc, když se nejezdí. Kvalitní filtry MANN, Mahle olej podrží a hydroštely nevyprázdní.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]