Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Měřič tlaku v pneu

Od: minda® odpovědí: 16 změna:

Vážení rádci, když měřím tímto měřákem tlak v pneu, mám se řídit červenou nebo černou stupnicí? Omlouvám se za hloupý dotaz a přede děkuji za rady.

Měřič tlaku v pneu

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kare
hodnocení

7x
Já Vám nevím, ale obě ukazují stejně... *smich*
Asi záleží jaké jednotky chcete používat, ale u nás používanější červená stupnice KG/cm2. *frajer*
PS: 1 kg/cm2 = 0.981 bar

hodnocení

3x

Žádnou. Rovnou to vyhoď, když ti naprázdno v ruce ukazuje 0,8 baru...

doplněno 13.06.23 00:38:

Má pravdu, hejkal... *smich* Červeného tlačítka jsem si nevšiml, možná že jen drží hodnotu. Ale děkuju vám za projevenou důvěru!

asd1
Nulovaci tlačítko neznáš? Tech 0,8 nemusí být nepřesnost ale poslední naměřená hodnota ;) Některý se nevrací až na nulu a přesto běžný tlak měří přesně.. v každým případě přesnost je třeba ověřit, nejen u staryho krámu ale i u značkový funglovky.

hodnocení

2x

Můžete si klidně vybrat, kterou stupnicí se budete řídit.

Jen je potřeba si správně požadovaný tlak v pneu přepočítat z Barů na LBS/IN2 nebo KG/cm2.

A zdaleka nejpohodlnější bude, když si koupíte nový manometr se stupnicí v Barech nebo kPa..

Ta červená stupnice zhruba odpovídá hodnotám v Barech. Není to ale zcela přesné (byť použitelné ano).

asd1

červeně jsou bary ;)

Ano, však to píšu.

Nicméně bych si nejdříve někde ověřil jak přesně tento manometr měří, protože to již evidentně bude starší kus.

Ovšem možná bude měřit přesněji než ty dnešní...

kare
@martincakl Nebylo by vhodnější napsat doplněno/opraveno? Než arogantní "Však to píšu". *smich* asd1 reagoval ve chvíli, když tam ten Váš dovětek ještě nebyl. Ze stejného důvodu jsem dopsal "1 kg/cm2 = 0.981 bar".

kare: Svou odpověď jsem doplňoval ve stejné chvilce, co kolega dával svůj komentář.

edudant
12.06.23 13:11
hodnocení

1x
Červenou.

hodnocení

0x

1 KG/cm3 = 0.98 BAR

Takže foukej podle červené stupnice, jako kdyby to byly BARy

Nejčastěji 2,2 BAR

Ale je to šmejd.

Nejlepší je výrobek KOVO BRNO!*srdce*

hodnocení

0x
Ad @genehawkins
Měl jsem takových měřáků s ručičkou za desítky let v ruce poměrně dost a různých.
Po naměření hodnota ZŮSTÁVALA pro pohodlné čtení, ne každý dobře přečte drobné číslice, natož na dálku a v předklonu.
Hodnota měření se VYNULOVALA až zmáčknutím tlačítka. Tu předpokládám, že je to to červené vlevo, vlastně ve středu fotky.
Kdysi jsem měl tlakoměr bez ručičky, tam se vysouvala ocejchovaná vnitřní část. Kupodivu dost přesně.

Sklepávací bakelitový tlakoměr, uvnitř byla pružina a dva válečky které se vzájemně svíraly a do sklepnutí ukazovali naměřenou hodnotu. Dodnes nechápu jak je možné že to měřilo relativně přesně a přitom je to tak jednoduché. Pořád ho mám schovaný po dědovy nicméně stupnice je již tak ošoupaná že je nepoužitelný.

Měřič tlaku v pneu #2

asd1
Stejný princip jako mincir,jen se za pero natáhne ale tlačí ho píst. Pak ještě samosvorna brzda aby zůstala zafixovana namerena hodnota do sklepnuti.. nic složitého.

toaky
hodnocení

0x

1) prevodyonline.eu/... -je lepší se naučit převádět jednotky, než se vždy ptát dokolečka

2) proč se zdržovat s tímto zastaralým a nepřesným mechanickým měřákem? hlavně při jeho použití vždycky něco uteče ...

Měřím rovnou přijdu fuková ní s touto, manuální pistoli, stála okolo 90 (mechanicka): lidl.cz/...

Rovnou se dá přidávat i ubírat tlačítky

3) nejrychlejší je, na MOL, nastavit digitálně, kolik chci tlaku, a pak jen připojit hadici k kolu, vše vyřídí počítač (Uber nebo přidá), bohužel to kazí skutečnost že tu hadici mají k zapůjčení u kasy a nebo musíš mít svoji. nechápu, proč tam nedají hadici na pevno?!

asd1

Protože v čechách se kradou i hadice u stojanu? Pár jim šlohli tak to už jen půjčujou u kasy...

Jak víš že ten starej bazmej je nepřesnej a Lidl přesnej? Klidně to může být naopak. Lidl přesnost neuvádí, tak to je jen orientační měřák... Tím netvrdím že dostatečně přesnej neni.

355
hodnocení

0x

Já jsem nedávno koupil digitální tlakoměr za 2,99 USD = 68 Kč. Ukazuje tlak ve více různých jednotkách včertně barů, takže není třeba nic přepočítávát. Měří se s ním tlak dobře. Nakolik je přesný to nevím, ale to by se dalo říct asi o každým tlakoměru. Přesnost by se dalo zjistit asi pouze v nějaké zkušebně. Pro měření tlaku v kolech u auta snad není potřeba aby kola byly natlakované s přesnosti na setinu bara.

Měřič tlaku v pneu #3

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]