Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mondeo mk3 přibržduje zadní kolo

Od: pp odpovědí: 6 změna:

Ahoj, dneska jsem si všiml že mi u mondeo přibržduje zadní levý kolo. Netuší někdo na co se zaměřit? Vylezl jsem kolo teplý a už to i zasrmdělo.. Bohužel jsem si toho všiml až po chvíly.

Když zatahuju ručku tak jde strašně lehce a až cca v poslední třetině jde trošku tíž. Mám v plánu to rozebrat a mrknout na to. Napadá někoho po čem jít? Díky :)

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

přidřený třmen...

hodnocení

0x

Taky jsem měl Mk3 se stejným problémem. Zarezlý lanovod, po výměně vše OK

asd1
hodnocení

0x
Obvykle mechanismus rucky ve trmenu nebo lanovod. Lepší měnit za nový než rozhybavat/ repasovat..

hodnocení

0x

Nevím, jaké jsou rozdíly, ale u Mk2 mi to způsoboval mechanismus vracení ruční brzdy. Vracení dělají talířově prohnuhé podložky, které zrezavěly a ztratily pružnost. Napružil jsem je koníkem soustruhu. Po vyčistění a výměně prachovky to funguje už několik let. Další příčinou by mohl být zatuhlý lanovod nebo unavené pero na páčce.

pp
hodnocení

0x
Tak jsem chtěl jít na to ale nedá se sundat kolo. Napadá někoho jak sundat? Palice nepomohla, projet to s povolenýma šroubama taky nic. teď už jen zkouším wdčko a nechat to..

asdf2
hodnocení

0x

Tak to jsme uz asi vsichni zazili, totiz staci "mirne" roztrepene lanko rucni brzdy a uz se (bubnova) brzda hreje, a to i dost nebezpecne.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]