Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je rozumné to koupit?

Od: doutnak® odpovědí: 24 změna:
Ahoj.Jelikož mám zálibu kupovat staré plečky, tak se chci zeptat..Objevil jsem v inzerci zajímavý starý pekáč za dobrou cenu..ALE má to pochopitelně háček..Je to nevyzvednutá oprava z jednoho servisu..Majitel,který je zapsán v dokladech,které jsou kompletně k dispozici to v servisu nechal údajně místo zaplacení opravy s tím, ať si to radši nechají nebo prodají. Nedodal prý nikdy plnou moc k přepisu a už se neukázal ani neozval. Auto stálo pár let v hale a nemá stk ani povinné ručení..Zjistil jsem, že je stále v evidenci.Je rozumné to koupit anebo mě čeká pakárna od ČKP?

24 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kare
hodnocení

4x
Máte zálibu v dělání si zbytečných problémů, tím bych to uzavřel. *smich*
hodnocení

Asi jooo *smich* No nekupte to, když je to tak laciný;) Jako ten Hanzlík ve filmu Slavnosti sněženek

hodnocení

3x

To nemá smysl .jedině uhnat osobu psanou v ORV-TP a od ní získat minimálně PM. Pokud by se toto podařilo pak obavy z CKP jsou zbytečné mimo malou ztrátu času s doložení kopie KS odekdy jste vlastník, pokud bude ihned i uzavřeno nové PR či v jednom dnu =koupě, zápis změny popřípadě vyřazení z provozu.

mathew
hodnocení

2x
Že jsou v servisu doklady je pěkné, ale pozitivní věci výhledem k tomu jak přepsání auta funguje taky končí. Já bych to nebral ani zadarmo pokud se nedá domluvit s tím co je napsaný v dokladech.
hodnocení

A to je právě otázka..Zda kontaktovat toho v dokladech..? Vůbec netuším jakou bych nastartoval mašinérii...

asd1
hodnocení

2x

Leda na díly příp. na krosení po vlastním pozemku mimo veřejné komunikace..

Na cokoliv s registrem bys musel mít rozhodnutí soudu že jsi vlastník. Pokud to neni v depozitu tak bys od koupě musel mít ručení i kdyby to stálo v kůlně (a do depozitu to sám nedáš)

hodnocení

Mohl bych to zkusit provozovat na bubáka..tzn. udělat stk a pojistit to..a neřešit jako bubáci..jen s tím rozdílem, že to pojistím a udělám stk..Jenže pojištěním automaticky rozjede ČKP pakárnu a pak teprve můžou být problémy..Žádnou smlouvu o koupi po mne nechtějí a s ním taky nic nesepsali..Bavíme se teď jen teoreticky samozřejmě

hodnocení

2x

Silně bude záležet na osobě vlastníka.

Já dal třeba starou oktávku známému zcela zdarma, jen za bezproblémový převod a přepis na něj.

Mám od té doby svatý klid a pokoj.

hodnocení

Já pochopitelně všechno přepisuji na sebe,pokud to jde..Ale staré vergly jsou vášeň nebo nemoc a jakmile nějaký vidím za málo peněz, tak se mi zatmí před očima a problémy v tom nevidím..Ty přicházejí až po koupi většinou;)

Trochu rozdíl-p.Svačinko, dát někomu auto, koho znám, vím kde bydlí atd, a koupit něco kde je majitel neznámá osoba,která na nic nereaguje, nikdo o ní nc nezná!

hodnocení

2x

Stav toho auta je po právnej stránke zábezpeka. Chcete kupovať zábezpeku alebo niečí dlh?

doplněno 08.06.23 20:18:

Majiteľ auta nezaplatil za opravu,tak auto je vlastne zaistené voči dlhu.,niečo ako ručiteľ dlhu. Prevzatím auta od servisu a zaplatením,vlastne vyrovnáte dlh majiteľa voči servisu a dlžiť bude majiteľ auta vám. Vlastne by ste si kúpili nieči dlh a auto bez právoplatného vlastníka neprepíšete.

hodnocení

Neviem čo je zábezpeka,Slavco.Ale samozřejmě si uvědomuji veškeré problémy..Bavíme se teoreticky a jen spekuluji,co by mne čekalo

au1
hodnocení

2x

hm, roky nevyzvednutá oprava ze servisu, stojí v hale, jestlipak jsou na něm aspoň pravý SPZky :-D ideální pohádka jak hodit někomu na hlavu auto a dostat prachy, a ty pak zjistíš že je v exekuci a budou ti ho chtít zabavit *smich* celkem vtipná story o tom jak se tenhle byznys dělá zde, má tam o tom asi 9 videí, klidně mrkni na všechny ať víš do čeho jdeš

hodnocení

Tyhle videa jsem viděl a nějaké poučení jsem si vzal
hodnocení

Díky nějakým možnostem jsem zjistil, že to není vyřazené a ten člověk v TP bydlí stále na té uvedené adrese a že exekuce nemá..Erbosova videa mi taky v lecčem napověděla při koupi předešlého verglu;)

watch
hodnocení

0x

Zajdi za majitelem jestli ti dá plnou moc k přepisu. Že aspoň ušetří za pojištění... A když nedá tak ho rovnou nahlaš na ČKP :)

A co tvoja stará, este na tebe řve?

kare
Musel jsem si to počtení najít...
Zlatá ČKP, jsem tedy pro zakoupení. *smich*
hodnocení

Řve pořád..Rejpale..ještě jsem se jí nezbavil;) Teď řešíme auto, ne? Díky za radu, ale nějak jí popravdě nechápu celou..Nešlo by to vysvětlit "pro lopatycky "? Klidně vnitřní poštou, ať tu někomu nenapovídáme;)
hodnocení

Kare..Který počtení...? O mojí starý? Kaď na to, teď prosím o radu ohledně verglu..Díky;)
kare
Ok, kadím. :)
Watch to myslel tak, že zkusite najít majitele v TP pro plnou moc. S tím, že auto přepíšete a pojistíte a jemu až se ozve ČKP (nebo to bude řešit sám) tak bude mít nižší (míň nepojištěných dnů) příspěvek do garančního fondu, než pokud by to bylo dál nepojištěný. Pokud nebude chtít plnou moc k přepisu dát tak se obrátit na ČKP a zaškodit mu (nahlásit vozidlo jako nepojištěné).
Jen dodám, že pokud se Vám povede sehnat plnou moc a auto by jste šel koupit do servisu tak s tím, že auto máte na díly (a plnou moc nemáte). Jinak by se mohlo stát, že budou chtít víc peněz a podobně.
Stejně tak si myslím, že ani kupní smlouvu s Vámi nesepíšou, protože ani oni nemají jakýkoliv doklad o nabytí jinak by šel uplatnit zákon č. 56/2001 Sb. §8a tzv. institutu povinnosti převodu .. :)
A celkově to zavání §207 trestního zákona. Tedy neoprávněné užívání cizí věci. Takže ČKP by byla maličkost...

hodnocení

Dík,káre..Teď už to chápu;)
watch

Tak problém s autem vyřešen.

tak ještě problém s manželkou, kdyby tohle chlapi věděli, no tak by nebyly v prde.. :

tinyurl.com/... 2 minuty co ušetří 30 let :)) když se na to koukne někdo mladší :))

hodnocení

0x
Když už, začal bych tím, že bych zde za pár desítek korun zjistil, jestli majitel není v exekuci. Pokud je, ani nemá smysl ho hledat.
cebia.cz/...
hodnocení

Není v exekuci..To už jsem hledal..Spíš žije v domnění, že už auto neexistuje anebo je přepsané..ikdyž údajně plnou moc neposlal..A teď se mu někdo ozve a bude to chtít řešit.Težko říct, jaká bude jeho reakce..Před lety jsem zažil bojovného souseda, který se chtěl pomalu prát, že jsem auto od jeho manželky nepřepsal a měl ho dva roky v garáži..ČKP neexistovala..Uklidnil se, až když jsem mu řekl, že to legálně nešlo přepsat,ptž.to někdo "postavil" na doklady jiného auta..Byl to Kadett 1,3í na dokladech karburátorových ;) Evidenčka už existovala a tam to poznali. A pán se najednou rozvzpoměl,že to vlastně byl pofidérní kup už když to pořizovali.V tu dobu šlo různě kouzlit a ten co jim to prodal, byl kouzelník s praxí;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]