Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Tlak v kolech Peugeot 206

Od: 355 odpovědí: 7 změna:

Zajímá mne jaký tlak v kolech bych měl mít u mého Peugeot 206. Jako řidič bych to asi měl vědět, ale bohužel to nevím a tak mne prosím za to nekritizujte. Nikdy jsem tlak v kolech příliš nekontroloval i když bych občas měl. Měl jsem starý tlakoměr v kg/cm² a nyní jsem si koupil nový a abych ho vyzkoušel tak jsem přeměřil tlak ve všech kolech. Naměřil jsem od 1,40 do 1,58 bara. To předpokládám, že bude asi trochu málo a chtělo by to asi trochu dofoukat. Na štítku který je na středovém sloupku u dveři řidiče vidím 2,4 bar u všech kol a při větším zatížení auta v zadních kolech 3,0 bar, pokud to dobře chápu a jsou to předepsané tlaky v kolech.
Prosím o radu jak to s těmi tlaky je a bez hloupé ironie a zbytečné kritiky.

Tlak v kolech Peugeot 206

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Chápete to dobře.

A měřte tlak v kolech za studeného stavu.

355
hodnocení

Děkují za odpověď. Ano to jsem vyčetl v návodu k autu, že se ten tlak má měřit za studeného stavu. Znamená to, že bych měl do všech čtyř kol dofoukát na těch asi 2,4 bara s toleranci podle toho štítku asi ± 0,05 bara?

Ano, pokud jedete sám, nebo ve dvou pak 2,4Bary a když na dovolenou plně obsazené auto a plný kufr, pak vzadu 3,0Bary.

hodnocení

1x
Trošku vám to zkomplikuju. Tlak se dává podle doporučení výrobce pneumatik. Obecně by měl fungovat ten štítek na autě, ale já když jsem se toho držel na mém voze, auto strašně plavalo. Pneu byly podhuštěné. Prodejce mi řekl, že se dává víc typů a výrobců pneu, ale jiný štítek už fabrika neřeší. A většina měřáků na trhu nebo u benzinek měří stejně špatně. Těmi 2,4bary nic nezkazíte. Podhuštěné pneu se bude ojíždět na krajích, přehuštěné na středu běhounu.
355
hodnocení

Děkují za odpověď. Takže asi dofoukát na těch přiblížně 2,4 bara? A podle čeho kontroluje tlak v kolech policie pokud by při silniční kontrole byli až tak důležití, že by to chtěli zkontrolovat?

asd1

Pokud bude policajt řešit tlak pneu, tak leda u auta s kontrolou tlaku pneu když uvidí svítit výstrahu nízkýho tlaku na palubce. Všímavej dobrej policajt tě upozorní na podhuštěnou gumu, u který je už z dálky vidět že má dole bočnice vyvalený do stran..

Teď jsi jezdil s podhuštěnou tak se ojížděla po krajích, = chvíli jezdi s lehce přehuštěnou aby se to vyrovnalo.

= foukej lehce zatížený auto na 2,5 -. 2,6 bar.

Měří se za studena, je dobrý očas zkusit jinej tlakoměr, když se liší od tvýho tak ověřit přesnost kterej kecá. Vzduch s kalibrovaným tlakoměrem je na každý pumpě (ne každej kalibrovanej ale opravdu měří dobře..)

hodnocení

0x

Ano chápete to dobře a měl jste je dosti podhuštěné. Jinak, nevím jak a kdo.ale na drtivé většině aut od PSA foukám kola na minimálně dvě desetiny víc- na předepsaný tlak auto plavalo a na jednom se dokonce pneu se sjížděli víc kraje.Jestli to není tím že jsem ani na jednom neměl pneu uvedené na štítku?

Další ze štítku vyčtete kód barvy-je to barva EZR (c by mělo značit jen citroen ale...) český překlad či název batvy je -šedá Al metalíza, a datum výroby. Vaše by mělo být vyrobeno v roce 2002, v sedmém měsíci, 16 den.Za předpokladu že orga kod je zakódován v prvním sedmimístném čísle!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]